onsdag 18 juli 2012

....å regnet fortsätter att skvala, himlen är filmjölksvit. hur mycket regn finns det egentligen? Barnomens somrar: Glödande sol, bad, vatten, råmande kor, transistorradio, lådbil, svalkande saft.
Vadstena återupplevar minnena från barndomen: Glödande sol när Frugan, Johanna, Wilhelm å jag besökte klosterstan i går. Satt ute å åt. Promenerade längs Storgatan. Samma Storgata där bussar och lastbilar trängdes under 60- och 60-talen. Sen blev den enkelriktad, ännu senare gågata. Frugan köpte örhängen å halsband hos May-Britt i hennes lilla butik, belägen bredvid de lokaler som en gång hyste Hägers Frisersalong. Där kunde man kolla Fib Aktuellt före klippningen. May-Britt hette Fluoran i skolan. Plötsligt knackade det på dörren till klassrummet, in steg Fluoran. Då var det dags. Munsköljning.
Jag fotograferades med Wilhelm i famn framför kulturhuset på Filippas väg 2 A.
Tittar ut. Regnet fortsätter att skvala.

7 kommentarer:

Rolf sa...

Skärgårdstallriken i Tannefors sluss, verkar brinna inne. Åker och köper en stor påse med jätteräkor och tillbehör. Öppnar en vit bib och avnjuter ett par kapitel ur boken " Tre sekunder", medan regnet smattrar på vårt altantak. En tom Kind tutar i kanalen och Kanadagässen vrålar i Stångån. Vad kan man mer begära, av en svensk sommar. Jag njuter i fulla drag.

Sören (realen 1967) sa...

Jag minns "flåran", de bodde på Söder och hade två döttrar. Nästa gång jag kommer till Vadstena ska jag besöka hennes butik. Hoppas allt är bra trots diskbråck.

Rolf sa...

På tisdag bär det av till Riga och en tredagars sparesa. Man får vila upp sig lite inför barn,barnbarnsresan till Småängen den 28 juli. Jag fyller år, och hustrun, samt bröllopsdag. Allt på en gång. SEN är det en vecka kvar på semestern, lite kantarellplockning, toppen!

Inger sa...

Tobbes barndomssomrar var fyllda av sol,bad ,kor, saft o transistorer.
Mina också!Det var simskola och märkestagning i Svartån i Flistad.
Trampolinen var inihelsike hög,tyckte man.Hur hög vet jag inte.Men man lärde sej simma,dyka o hoppa.Bra dessutom!
I dag är jag en riktig badkruka!Jag är rädd för strömmar,maneter,sjögräs,hajar,
surfare,bakterier och mycket annat.
Men idag har jag inhandlat en ny baddräkt.Riktigt tjusig faktiskt.
Blir bra, när jag ska lapa sol i Monte Negro ,om en vecka.
Adriatiska Havet kliver jag bara i om jag är tvungen!

Såg ett tv program i kväll om "Frimurarnas musikaliska hemligheter".
Varför tänkte jag på Rolf då?
Rolf ska till Riga och fira födelse o bröllopsdag.
Ha de bra,koppla av,ät o drick nyttigt!
"Bort allt vad oro gör,bort allt vad hjärtat kväljer.Bäst att man väljer bland dessa buteljer,sin maglikör".
Jag läser mitt horoskop i en tidning.Där står:Du eftersträvar lugn och ro,men söndagen blir ganska förvirrande,livlig och spännande.Ta det lite lugnt och ansträng inte kroppen i onödan!

Jag ska ta det lugnt,inte anstränga mej mer än nödvändigt,så får vi se vad som händer!

The Body Cream ,med olivolja,som jag köpte på Åhlens i dag är väldigt oljigt!
Håller just på att glida av stolen.
Natti!

Rolf sa...

Kanske för att jag är frimurare av
7:e graden. Jag såg också programmet.

Rolf sa...

I morgon ska vi hälsa på hundarna i Riga..kanonväder väntas, men först lite allsång ikväll med Svante. Vi småpackar också för Småängen nästa helg med barn och barnbarn. Sista veckan ska jag hjälpa en som inget gör.

Rolf sa...

Den guidade rundturen i Riga, kommer att avslutas med en drink i hotell Revals skybar, 27:e våningen. Snacka om att va´hög. Man ser hela Riga från ovan, häftigt.