lördag 7 juli 2012

VARNING --- GNÄLL !!!!!!!!

NU ger jag snart upp. Våren och försommarn gick i diskbråckets tecken. Nu går jag hemma med världens förkylning, snoken rinner värre än Niagarafallet å halsen värker. Men dagen tillbringades i Södra Vi, som barnvakter åt Selma å Lilja. Bara nu inte sötnosarna åker på det här.
Kvällen tillbringades framför teven. Lyckades övertala Frugan att kolla Elvis On Stage, dokumentären från 1972. Presleydentens allmäntillstånd förbättrades högst avsevärt under de 89 minuter filmen rullade. Nu är det gyttja å dy å piss på nytt.
Kid, Inger med flera besökte Nostalgikvällen i Vadstena i onsdags. Se kommentarer under det tidigare inlägget. Dit kommer jag säkert aldrig igen.
Roade mig med att läsa gamla Se i går kväll. Den här klippta annonsen fick t o m en halvt dödssjuk Presleydent att dra på smilbanden: "Personligt: Lantbrukare ö. bek. med lantbrukardotter med egen traktor. Svar m foto på traktorn till d.t.k Med fräs."
Den annonsen publicerades i Örnsköldsviks Allehanda.
Den här rubriken i Nerikes Allehanda duger också:
          Påkördes bakifrån
          av en mötande bilist
I Siris och Hampus bokhylla i Södra Vi hittade jag samtliga volymer i Fogelströms Stadserie. Julklapp till Siri för åtminstone tio år sen. Jag lånade hela bunten för att läsa. Blir säkert det sista jag läser.
Skrev häromdan om 1948 å de första Baggarna som rullade in över Sveriges gränser. Apprepå det så konstaterar jag att bilannonserna var bra mycket roligare förr. Som den här i Folket i Bild november 1958:
 "Kom an du kung Vinter
  --- vi har Volkswagen"
Annonsen är utformad som ett samtal mellan en karl och hans fruga. Han berättar att han drömt att Kung Vinter talade till honom och förklarade att "nu kan du lika gärna ställa in bilen, för nu tar jag befälet".
I annonsen heter det bland annat så här: " Kung Vinter: Jag ska göra bilen så kall att du inte kan vistas i den." Varpå mannen svarar: Du glömmer att jag har Volkswagen. Den är luftkyld och luft varken kokar eller fryser.
Nu gör jag kväller. Får se om vi hörs igen.

2 kommentarer:

Inger sa...

Åh kära hjärtanes!
Det måste vara den där "smetan"som maken led av för ett tag sedan.Han var också döende,men har ,mot alla odds,börjat repa sej igen.
Vi kvinnor klagar kanske på att det gör ont när vi föder barn,men det är ju ingenting mot när en karl är riktigt förkyld!Så sant,så sant.
Skämt åsido,krya på dej Tobbe,önskar dej en snar bättring och en skön återstående semester!

Torbjörn sa...

TACK, Inger, å du har så rätt om det där med karlar och förkylning. Nyser man så är det riktigt förkylt. Nu fortsätter jag läsa Fogelström. Henning hade det jäkligare än jag, han dog faktiskt.