torsdag 12 juli 2012

ROLF påstår att Gibraltar stimulerar mustaschväxen. Att döma av bifogat foto har han rätt. Nu undrar han hur det blir med skäggväxten när han i oktober styr vingarna till San Augustin Rocas Rojas. "Jag tar med häcksax", mejlar Rolf.I dag: Frugan å Presleydenten bjöd Siri med familj på krubb på ett Lantkök utanför Södra Vi. Jag beställde raggmunk, de övriga nåt slags kött. Selma och Lilja upptäckte läckerheterna på morfars tallrik å slevade i sig. Det bådar gott.
Kloke Sven uppmanar mig att reklamera, med anledning av FF-vinsterna som försvann. Orkar inte styra med sånt nu. Fortsätter läsa Fogelströms Stadserie. Stockholm -- vilken förvandling! Överlever jag den här pärsen måste jag våldgästa moster Laila & hennes Sivert igen. De bor i en gammal kåk ovanför Slussen, med hänförande utsikt över Gamla Stan å stora delar av övriga Stockholm. Älskar inte huvudstan precis, men att göra enstaka nedslag är ljuvfligt.
Signaturen Anonym frågar om boken ELVIS THE FBI FILES. Jag beställde den för ett antal år sen. Sök via Google så hittar du.
Läser på www.di.se (Dagens Industri) att café å restaurangsektorn kör så det ryker. Kanske inte så konstigt så här års, å med detta väder. Sveriges Radio och LO-tidningen Arbetet berättar om kaffekedjan Barista Fair Tarde Coffee som krävde att de anställda skulle byta arbetspass med varandra i stället för att sjukskriva sig. Företaget åker på skadestånd till Hotell- & Restaurangfacket. 104 000 kronor. Kaffepengar. Arbetsmarknaden vimlar av liknande exempel, allt från bönner å byggare som profiterar på utländska jobbare utan rättigheter, till servicesektorn som utnyttjar unga. Jag läser Fogelströms böcker (1930-talet nu) och tänker att vi är på väg att slungas tillbaka ett antal decennier.
Trögt i USA. Tillväxtmotorn hackar. Osäkerhet och oro i Europa. kanske inte så underligt himlen kläs av tungt framrullande moln just nu.
Är egentligen ute å går. Måste börja röra på mig. Slank in på Corren i Kisa. Så kan det gå när inte haspen är på. Man lär sig ständigt nytt: Jag sa till läkarna att jag inte begrep varför jag gått ner sex kilo, trots att jag knappt rört mig alls de senaste månaderna. Fick veta att kroppen jobbar för högvarv just nu. Diskrbråck innebär bland annat att kroppen tvingas hantera den inflammation som härjar, och det slitet tar hårt. Så sinnrik är kroppen konstruerad att den flyttar å omfördelar smärtan till friskare delar, å sånt frestar på, jag förbrukar alltså massor av energi utan att egentligen anstränga mig.
Dags att löpa hemåt. Skulle inte bli förvånad om jag ser en mördarsnigel ruscha förbi.
Haregott & sleep well!

2 kommentarer:

Sven sa...

Du behöver inte lämna datorn - du kan reklamera på nätet:
http://www.posten.se/sv/Kundservice/Reklamera/Sidor/home.aspx

Inger sa...

Ja du Tobbe,nog är vi på väg bakåt i tiden vad det gäller många skumma bossars sätt att behandla sina anställda och en del företagares syn på fack och kollektivavtal.I veckan stod att läsa om en fackrepresentant,som blivit överfallen och svårt misshandlad av sex män.Detta sedan han ställt fackliga krav på ett bemanningsföretag.Under knivhot fick han ringa till företaget och ta tillbaka alla krav.JÄVLA MAFFIAFASONER!!!

I Skåne har en reklamskylt för varmkorv(En korv med bröd,som"någon" njutningsfullt tar en tugga av) fått genuspedagogerna att sätta korven i halsen."Jag tycker att den typ av sexuella budskap inte ska finnas i det offentliga rummet.Att alla ska gå och titta på de målade läppar ,som sluter sej kring den tjocka korven"sa Gudrun Schyman.
Ja,så fick korvgubben plocka ner den skylten.
Men KDU:s distriktsordförande Felicia Lundqvist gick till motattack.Hon ställde sej på torget,med knallröd pussmun och delade ut korv.På magen hade hon en skylt där det stod:FELICIAS KORVSTÅND,SUG PÅ DEN GENUSPEDAGOGER.
Hoppas vi får se en fortsättning på den historien,fö. bland det roligaste jag läst på länge.

Rolfs "musse" verkar vara av det rekorderliga slaget.Tur att inte min växte lika kraftigt när jag var på Gibraltar i höstas.Om fjorton dagar åker "dotera" och jag till Monte Negro.Då får vi väl se hur det går med skäggväxten där.Jag tycker att namnet låter lite mustaschstimulerande.

Och så såg jag i en veckotidning att Stefan Löfven inte FÅR ogilla kungahuset.I så fall bjuder hans mamma honom ALDRIG mer på fläskpannkaka.
Utpressning på högsta nivå!