torsdag 12 april 2012

Inte konstigt att regeringsarbetet slirar. Ministrarna har annat att tänka på. Reinfeldt flyttar från Filippa å jordbruks- å landsbygdsministern Erlandsson har kärat ner sig i en yngre medarbetare (kvinna) på departementet. Kvinna sägs ha figur som en mjölktunna. Jag hade en del förväntningar på Erlandsson sen han upphöjdes till landsbygdsminister. Förväntningarna försvann som en svensk mjölkbonde. Nu fattar jag varför. Han fick annat att tänka på.
Eskil Erlandsson. Så ska en svensk jordbruksminister heta. Luktar dynga lång väg om det namnet.
Hur många av dagens unga har stått på en mjölkpall? Har Annie Lööf stått på en mjölkpall å räknat bilar? En --- långt uppehåll --- två --- långt uppehåll...........
Kolla in Helenas blogg (du hittar länken till höger). Hon å gubben är åter i Sverige efter resan till Japan. Kolla särskilt tempelvakten! Inte att leka med.
Käkade somaliskt krubb idag. I Åtvidaberg. Lammgryta, nånslags pannkakor å så bakat bröd fyllt med köttfärs som dessert. Plus några helyllesvenska köttbullar. Riktigt mumsfillibabbigt gott.
Presleydentens anförande i Norrköpings Stadsbibliotek: Jag trodde knappt nån skulle dyka upp eftersom programpunkten var utsatt till 13.00. Men faktiskt -- Mellansalen fylldes nästan till sista plats. Skrev jag inte om det tidigare förresten? Bilden togs av Lasse Arnell på Radio Östergötland.

3 kommentarer:

Eva sa...

Vilken snygging !!!!
Hade varit kul att vara där och lyssnat,,men det kanske blir fler tillfällen..Sitter och njuter av lugnet hemma i soffan efter en jobbarkväll...

Inger sa...

Annie Lööf har aldrig stått på en mjölkstätta och räknat bilar,jag lovar!Än mindre skrivit upp vartenda bilnummer, som passerar,i en anteckningsbok med svart vaxdukspärm.Det har jag.
Brorsan hade en kiosk i närheten.
En planka på två bockar utgjorde disken.Han köpte 2-5 öresbitar hos handlaren, som han sedan sålde för 5-10 öre.Det var inget större flöde på vare sej bilar eller kioskkunder,det här var ju vischan på 50 talet,men en o annan krona gjorde han sej nog,brorsan.Och jag använde senare anteckningsboken att rita kläder i.Jag skulle ju bli modetecknare!När jag var 12 år såg jag inga hinder för det.Det var väl hur lätt som helst.
Det gick över,kan jag säga.Idag har jag oftast ingen aning om mode eller vad jag ska klä mej i!

Rolf sa...

Figur som en mjölktunna! Det är ju passande för en bonne. Hon såg väldigt bra ut i ansiktet, men är resten i den formen, förklarar ju det en hel del. Även om det är lätt att stoppa hyska i plånboken ändå. När ska ho´kalva?