onsdag 25 april 2012

TVÅ INGER läser bloggen. Båda har anknytning till Linköping. Inger Som Bor Kvar i Linköping bor kvar i Linköping. Inger som kommenterar med signaturen USA-Inger lämnade Linköping på 60-talet. Båda är förtjusande kvinnor. Båda har stövlat in på Corren i Linköping å frågat efter lilla mej. Tänk att kunna svinga trollspöet å sammanföra de som läser bloggen. Vilken samling! I DAG presenterar Stefan Löfven å Socialdemokraterna sitt alternativ till högerregeringens vårbudget. Jag vet redan vad borgerliga ledarsidor skriver i morron.
PROBLEMET, det stora å avgörande, som ingen politiker vågar nämna vid namn: Hur å vad göra för att pressa tillbaka arbetslösheten när rationaliseringarna å effektiviseringarna i den nya teknikens spår gör att allt färre behövs i produktionen -- på samma gång som allt mer av det offentligt ägda kapitalet privatiseras?
I ÅTVID i dag ettersom det är onsdag. Skriver lite ditt å datt. Till Kindasidan, till Åtvidssidan, till trafik & motor. Den nya journalistiken karakteriseras av tidig planering å kameralt blocktänkande. Morgondagens sida ska helst va klubbad å klar tidigt på föregående dags förmiddag. Utrymmet för den gamla tiden spontanjournalistik, som byggde på mötet med männskor, begränsas till ett minimum. Som läsare märker du inte mycket av det, inte än.... Fast cheferna gillar den nya modellen. Den kräver mindre folk. Som överallt annars alltså.
Vägen mellan Kisa å Åtvidaberg är hisnande vacker om våren, å nu i morse såg jag verkligen hur våren glittrade mellan de högresta tallarna. Nåt jag vill höra: Storlommens rop över morgontrötter sjö.
Take Care, Inger & Inger å övriga!

6 kommentarer:

Rolf sa...

Storlommens rop över trötter sjö. Du är som den värsta poet.

Rolf sa...

Inte lika poetiskt är Fönsterhakens pip i morgontrötters fönster, eller Sädesskvättans sprutande på balkongens talgboll. Det händer ju i Tannefors och inte mellan Kisa och Åtvidaberg förstås. Vilken väg tar du från Kisa till Åtvid?

Inger sa...

Neddragningar,färre anställda och
dåliga scheman är vardagsmat idag.
Delade turer,som du skriver om i din krönika idag Tobbe,är en styggelse.En gammal kvarleva som
arbetsgivaren glatt tar i bruk igen,oftare och oftare.Utan en tanke på annat, än att det krävs färre personal.Förr hade vi bra scheman och cheferna gjorde ändringar och justeringar med tanke på individens barnomsorg,kommunikationer osv.
Men mina sista år inom vården såg jag schemaförslag som var rent häpnadsväckande dåliga! Allt för att spara på fotfolket.Och cheferna,dom är så många att man inte, med all möda i världen, kan hålla reda på alla titlar.
I begynnelsen var sjukhuschef och överläkare.

Den utav "Ingrarna",com bor kvar i Linköping,var en av dom 41 pers.som svarade fel på FF.Fel på ett par år bara,men ändå.Men jag tycker att:Två år hit eller dit hade väl kunnat kvitta?

Till slut ett utdrag ur gamla journalanteckningar,som cirkulerar på sjukhuset:"Till lunch idag får
patienten akuta diarrer"
"Ensam ståeende man"
"Patienten har inte ont jämt,bara för det mesta"
"När döden inträffade blev patienten plötsligt försämrad"

Godnatt!!

Monica sa...

Inger, jag hade rätt på årtalet på Tobbes FF men inte 17 vann jag nåt. Nu ska jag titta på Sjukhuset i TV3 och kl. 20.00 så blir det Djursjukhuset i TV1. Å sen ska jag se om jag kan komma på den cinematografiska kulinariska delikatessen som TBG vill ha reda på

"Tecknen du angav matchade inte ordverifieringen. Försök igen.

Inger sa...

Jag har sett dokumentären om livet efter Utöja,med några av de ungdomar som undkom massakern.Gripande berättelser av syskon och vänner.Sorgligt,men också en berättelse om hopp och framtidstro!
Snart blir det Debatt i 1:an.

Fläsk o nötkött o lite till? Jaa du Monika,där fick vi nå´t konstigt att bita i!
Vi ska väl lycka till?

Rolf sa...

Håll Er i skinnet bara, Inger o Monica.