lördag 7 april 2012

Kvällsbetraktelse: Det är inte kokain som täcker marken, det är snö, å tidigare ikväll, långfredagskvällen, körde jag Elvis tolkning av How Great Though Art. Carl Boberg, smålänningen, skrev ursprungstexten (O Store Gud) och via en brittisk pastor nådde sången USA via Ryssland. Herrens vägar äro.... Billy Graham tog den till sig, å det var väl via honom Elvis hörde den första gången. Elvis tolkning är den i särklass mäktigaste, i synnerhet den dubbelversion han kör i Las Vegas. Berg sjunken, djup stån upp, så mäktig är den.
Stefan Löfven omfamnas av allt fler. Det är han värd. Jag gillar honom å hans eftertänksamma sätt. Har resonerat med honom i samband med tidigare års avtalsrörelser, kanske dags att försöka få till stånd ett nytt snack med publicering i Corren.
Löfven får en del intern kritik sedan han vägrar säga kategoriskt nej till privata företag företag i vårdsektorn. Jag tror Löfven resonerar rätt. Det är ju inte all verksamhet i privat drift som ska väck, det är de så kallade riskkapitalbolagen, å en allmän förbudslag slår ut seriösa småföretagare.
Påsksmällarna -- vart tog de vägen? När jag var sådär elva år å äldre körde vi stenhårt med ettöressmällare å en del tyngre saker. Smällare på nyårsafton förekom nästan inte alls.
Frugan å jag kollade Anita Lindblom i Minnenas television i Svt24. Vilken artist! Men va vare egentligen som gick snett sen?
Annie Lööf, centerpartisten som alltid flinar, fortsätter att tappa mark. Lööf vill sänka ingångslönerna för unga, är det därför endast 17 procent av de unga väljarna stöder henne å Centern, enligt Aftonbladets å Sifos mätning idag?
Maud Olofsson, Lööfs företrädare, går in som ny ledamot i LKAB. Svensk gruvnäring är värsta tillväxtraketen, å jag tror inte att inte ens Olofsson kan fördärva gruvnäringen.
50 år sen: 127 nya Cadillac togs in i Sverige. 1 031 Chevrolet. 571 Ford. 768 Valiant. Många av dem bidrog till raggarboomen tio år senare, med filmen Sista natten med gänget som mullrande motor.
Mer 50 år sen: Saab noterar all time high å tillverkar 25 213 bilar. Volvo sätter ihop nästan dubbelt så många. Svensk bilexport omfttar 48 länder. 1 123 personer dör i trafiken. I dag ungefär 400 personer.
Fakta att briljera med vid middagskonversationen: 1962 finns 1 103 registrerade släpkärror i Östergötland.
Makterna: I Mantorp, på väg till Madde å hennes Vw-roadster i torsdags, hamnar min blick på en trailer fullkletad med personbilar. På den övre avdelningen, i mitten, en blå Ford Fairlane 500. Min! På väg från Linköping för att lastas av hos en tidigare ägare i Lönneberga. Claes heter han. Claes har fått nys om mina proböem med Transportstyrelsen angående registreringen av Fairlanen å nu ställer han upp för att försöka ro det hela i land. Det finns verkligen folk som bryr sig.
Paola. Britt-Mari, Britt-Marie, Bettan, Jan, Metha, Helena -- snart på väg hem från Japan -- med flera som mejlat påskhälsningar är andra som bryr sig. Det har blivit en del US för min del, har inte hunnit med att besvara alla mejl, sorry, men jag läser å blir lätt rörd.
Frugan sover med katten vid fotändan. Permission två dygn. Frugan alltså. Känns bra. I eftermiddags strax efter fyra skulle hon vila, å jag la mig för att läsa Aftonbladet. Vi vaknade samtidigt två timmar senare. Så skönt att kunna slumra in mitt på dan, vilken satans lyx.
Goodnight sweethearts goodnight!

2 kommentarer:

Helena sa...

Du säger god natt, jag god morgon. Klockan 08,10 dags att göra sista dagen i Tokyo.
Härligt att läsa att frun är hemma på permission. Bästa hälsningar !
Antar att både matte & luddbollen trivs ?
Fortsatt trevlig helg !

Inger sa...

Det blev inget kvällskaffe ikväll.
Jag fastnade framför"Bilar,50tal o
rock´n roll" Häftiga bilar,häftiga människor o häftig musik.En hel timma njöt jag av att vara 16-17 igen.
Se´n blev det 30 grader i februari.
10 bra avsnitt,som slutade som det skulle,eller?
Men det skulle vart gött med kaffe,o nu är det för sent!!