torsdag 26 augusti 2010

SÄGA VAD man vill om högeralliansen, den år åtminstone konsekvent i sin tillämpning av de våldsamt vidgade klyftornas politik. Jag minns valrörelsen 2006. Reinfeldt, Olofsson & Co tömde ammunitionen i jakten på sossarna. Kritiken kretsade i första hand kring "massarbetslösheten". Som då pendlade kring lite drygt 6 procent. I dag pendlar den kring 8,5 procent (enligt SCB) men ingen jävel tar ordet massarbetslöshet i käften. I synnerhet inte media, som helt och fullt och fast låtit sig indokrineras och dompterats av den massiva borgerliga propagandan.
I DAG presenterade borgarna sitt valmanifest. Jobbmanifest heter det. Inkomstskatterna ska sänkas med ytterligare 12 miljarder kronor. De som pröjsar statlig skatt får ett extra ben att tugga på --- skatten sänks med ytterligare motsvarande 3 miljarder för dom.
SÅ SKAPAS de nya jobben, enligt alliansen.
MEN VISST. Risken för borgerlig valseger är överhängande. Successivt har vi tränats i att i första hand se till den egna plånboken och ekonomin, och eftersom 4 744 personer arbetar och 215 000 är arbetslösa så tyder mycket på att högergängets valser går hem.
MEN HALLÅ --- visst är det så att jobbtillväxten tar fart just nu? Jovisst. Precis som den gjorde 2006. Från hösten 2005 till hösten 2006 fick 78 000 personer nytt jobb. Jobbtillväxten var en logisk konsekvens av konjunkturuppgången, precis som nu. Kruxet är att det räcker inte att luta sig mot konjunkturuppgångens breda axlar. Mer behövs. Riktade arbetsmarknadspolitiska åtgärder bland annat. Plus mera för att bereda plats för i synnerhet de unga som saknar tillräcklig utbildning för att ta sig in på arbetsmartknaden. Nån form av B-arbetsmarknad, vet inte riktigt hur den ska se ut, men utgångspunkten är att det är bättre att jobba och tjäna pengar än att hänvisas till passiviserande kontantstöd.

1 kommentar:

Rolf sa...

Det går inte att kommentera politikernas inlägg.