tisdag 9 augusti 2011

Wilhelm sover vid Rådhuset i Vadstena. På trappan har jag hållit 1 Maj-tal. I Rådhuset fick jag mina två första å omtumlande konstupplevelser. Den första var en utställning med tavlor av Albin Amelin, den andra med verk av Erland Cullberg. När jag växte upp höll sheriffen till i Rådhuset. Parkeringen på Rådhustorget var samlingsplats för stans raggare vid början å mitten av 70-talet. Sju-åtta bilar. En av dom var min Plymouth. Hundra spänn betydde full tank.
I kväll: Frugan å jag kollade president Obamas tal till nationen i CNN. Starkt tal i en pressad situation. Inte klokt att Standard & Poor´s ska äga sån makt å med hjälp av hastigt tillyxade spådomar ska kunna sätta skräck i finans- och akttiemarknaderna å tvinga politikerna att "agera", dvs drämma till med ännu mer av så kallade marknadsliberala lösningar. Den så kallade Teapartyrörelsen i USA är bland det mest vedervärdiga som existerar.

Expressen uppmärksammar att prinsessan Madde badar utan simdyna. Hon flyter på kronjuvelerna.

Schandala -- är det Strindbergs starkaste novell?

Siri, Hampus, Selma å lilla Lilja, två veckor i dag, åter hemma efter en utflykt till Öland. Jag passade på att städa hos dem. Funderar -- allvarligt! -- på att dra i gång en städfirma. Tobbes HemStäd. Gillar att städa. Åren på Johannas café betydde att jag var förste Städare, Mr Clean Himself, å ryktet spreds å plötsligt fick jag erbjudande att hushållsstäda hos några pensionärspar å flera barnfamiljer.

Tobbes HemStäd --- låter inte så illa, va? Nåt vettigt måste jag göra innan graven öppnar sig,

3 kommentarer:

Helena sa...

Dra igång städfirma du, jag kan bidraga med fler kunder om du har tidsutrymme ;)

Rolf sa...

Dom flesta sover väl i och vid rådhuset.

Anonym sa...

Låter bra! Vi kan nog handla upp ett par timmar i månaden. Om du dessutom startar limousineservice och kör hem den amerikanske vännen Jack Daniel till oss så har vi nog en deal.
Sköt om dig; krama Ingvor, Wilhelm, Johanna och Micke från oss!
Sven och Kerstin