söndag 11 september 2011

hemmadatorn krånglar. skriver på tillfälligt lånad dator. lever på lånad tid. ute regnar det. kollade mejlen: som jag troode. hahahahha! färre rätta svar än vanligt. obama imponerar. höll på att få hjärtsnöp tidigare på ettremiddan. drog på P4, möttes av måd olofssons röst. började städa för att skingrarna tankarna å hämta mig från chocken. lånade på biblioteket i fredass: en kriminalroman av Thomas Beckett. ganska bra. lånade vidare: stiglitz senaste bautaverk om den globala ekonomin. han är alltid intressant. Elvis satte skulor i teveapparaten när det visades usla program. Hade han levt idag skulle han inte få göra annat. Jag har ingen revolver men i garaget hänger ett luftgevär. Dags å fixa ammunition. Nytt besök hos kiropraktorn i fredags. Han har specialiserat sig på hästar -- åsså mig. Inte konstigt att jag käkar havregrynsgröt till frukost. Att sitta är utdragen tortyr. Springa å va i rörelse går utmärkt. Nu har det slutat regna. Knappt två månader till den första snön. Tänk på det. Borg, finansministern, läxar upp Barack Obama. Obama proklamerar satsningar för nya jobb. Investeringar i infrastruktur, bland annat. Hur var det Ulf Adelsohn sa: "Sverige har den bästa ekonomin i Europa men den sämsta järnvägen." Vad gör det att järnvägen inte funkar, att arbetslösheten är hög, att det så kallade utanförskapet växer, att ekonomin saktar in.... huvudsaken att regeringa kan skryta med att staten har starka finanser. Statens starka finanser .. våra pengar, som alltså inte används. Inte förrän det är dags att sänka skatterna för Borg å andra tolvtaggare.

11 kommentarer:

Monica sa...

Från mej lär du inte få något svar på FF

Inger sa...

Inte från mej heller!

Inger sa...

Förresten,vetja om Tobbe avser ton,som i musik eller ton,som i 1000 kg?Fast igentligen kvittar det,för jag fattar noll av FF den här gången.
Kändes nästan som tropisk värme,när jag kom ut,efter avslutat jobbpass,ikväll.Väl hemma visar termometern plus 16,8...Otroligt,underbart skönt!
Tobbes text om Borg,järnvägen,arbetslöshet,utanförskap och ekonomin,är superb!
Jag älskar ironiska giftigheter!
Tack för det Tobbe,det var bra,men FF ????????Ingen vinstlottstriss här inte!

Torbjörn sa...

Jag bara fattar inte att både Monica och Inger går bet på FF. Fast samtidigt är jag nöjd. Skönt att veta att damerna inte behärskar allt.

Monica sa...

Va roligt att kunna göra dej nöjd. Då är jag glad

Monica sa...

Ang. FF så blev det INTE "Visst, tusan, varför kom jag inte på det!!!!!"
Jag har aldrig hört talas om 27 Club, eller 27 Forever, så okunnig är jag. Nu blir dä te å Googla.

Inger sa...

Jag fick inte heller någon
AHAupplevelsekänsla.

Inger sa...

AHA!!!!Nu har jag Googlat.Det var ju inte alls länge sedan jag läste om det här.När Amy Winehouse dog.
Varför kunde jag inte kvittera ut det från hjärnkontoret?Det måste ju legat bland det översta på musikavdelningen.
Närminnet???

Inger sa...

Läser om och reagerar på artiklarna om byggjobbarna,deras löner och deras fack,Byggnads.
Arbetsgivaren vill införa månadslöner istället för ackord och erbjuder snickaren närmare 35000kr i månaden.Byggnads tackar nej.35000 i månaden är,för mej,en mycket hög lön!Ursäkta mej,men vad
tror dom? Jag läser om Högstadielärare,som ligger långt under 30000!Jag känner sjuksköterskor,som har en månadslön på 20-21000.Och då har dom studerat minst två år mer än en
snickare.
Det är en konstig lönesättning vi har i Svedala.Slå spik i en planka generar mer än att undervisa våra ättlingar,eller att vårda och rädda liv.
Enligt faktarutan i Corren är lönesystemet på byggnads en djungel.
Ska det va så jäkla svårt?
Hej,välkommen hit!Du kan börja på måndag,lönen är 25000 (inte mer)i månaden.PUGNT;SLUT!!!

Inger sa...

Så var man igång med det där jädrans felstavandet igen!
Hur stavas PUNKT,tänkte jag och skrev PUGNT!Såg direkt,när jag kollade inlägget:Här är en allvarlig felstavning igen!Sist var det GÖK,stavad med J.
Det var värre!

Rolf sa...

Nästa vecka bär det av till Kreta. All inclusive, 0 meter till havet. Hur bra kan det bli.
Det blir ingen FF och inga korsord, men jag kommer igen senare. Sonen håller ställningarna i casa Axén.