torsdag 10 maj 2012

FRAJDÄDFRÖGAN I CÖRREN

Vad heter boken (X) som utkom på ett förlag som har samma initialer som ett senare franskt bomb-nedslag? X sålde slut direkt, men kritiken var inte nådig. En blivande akademiledamot med samma initialer som det franska bombnedslaget beskrev i DN författaren som ”en stackars dåre”. Flera förlag vägrade ge ut X, som skrevs samma år som det lag som just nu toppar allsvenskan bildades. I X förekommer en osympatisk, rödnäst, mullig kvinna vars förebild har koppling till Omberg. Boken betecknas som upptakten till en politisk/litterär fejd som delade Sverige.Prisbordet glittrar &glänser: Sofia Karlsson/Det allra bästa (dubbel-cd), Vårlik/Mons Kallentoft (cd-bok), Sista natten med gänget (dvd), La Bamba (dvd, härliga filmen om Richie Valens), nytt nummer av Riksettan, 3 Triss, 5 Corren-Triss.
Sponsorer: Kjell/Akademibokhandeln Linköping City, Press-Stop, Linköping City, Signaturen ”FF-Fan”, Corren, Presleydenten.
Svar senast tisdag kl 11.06, Torbjörn Gustavsson, Corren, 581 89 Linköping, torbjorn.gustavsson@corren.se, sms 0708 280609, meddelande Facebook. Ettersom jag dras med en outhärdlig ischias – tyck synn om mej! – är det inte säkert att samtliga mejl besvaras, men jag läser alla, i min tablettrelaterade dimma.

6 kommentarer:

Sven sa...

Kan det vara så att Författaren var den tidens Eddie Meduza? Eddie skrev ju texten: "Fruntimmer di ä madrasser mä höl i" och Författaren skrev 1888 i ett brev till Heidenstam:
"Qvinnan såsom liten och dum och derför elak, såsom mannens bihang och påhäng skall qväsas till såsom barbaren eller tjufven. Hon är endast behöflig såsom vår äggstock och lifmoder, allra bäst dock som slida!"

Inger sa...

Rödnäst,mullig,osympatisk kvinna.
Det här var snart löst!

Inger sa...

Ps.Sofia Karlsson är INTE rödnäst,mullig eller osympatisk!
Hennes CD tar jag gärna emot när jag vinner den!

Torbjörn sa...

SVEN tar priset -- Författaren till X som den tidens Eddie Meduza. Ligger faktiskt en hel del däri.

Torbjörn sa...

INGER har rätt, Sofia Karlsson är verkligen inte rödnäst, mullig och osympatisk. Lite påminner hon allt om Frida Wallberg.

Rolf sa...

Jag tror boken heter "Katastrofala skivomslag". Skriven av Herr Dryck och utgiven av Kakao förlag.
www.kakao.se
Se även Aftonbladet 120511, dom 10 fulaste skivomslagen.