torsdag 16 juli 2009



HI FOLKS!!!! Har lite dåligt samvete för att jag slarvat med skrivandet, men Johannas café har, som det heterm tagit stor del av min tid i anspråk. På bilden ser du Tommy Holmgrens kalasläckra Cadillac Calais. Tommy tog med sig polaren Sören, också från Skänninge, och drog till Café Ateljé Södergården i tisdags. Kul att träffa gubbarna igen. Ni som har hjärncellerna minns att jag skrev om Tommy och hans kärra inför 1 maj. Tommy, som vet vad givmildhet och solidaritet innebär, lånade ut Cadillacen till mig i smaband med att jag snackade på 1 maj i Skänninge.

SÖREN har många prylar hemmavid. Senare i år blir det utställning på caféet av hans äldre radioapparater. Jag kan lova att många kommer att kolla den utställningen.

MIA Å THOMAS från Skänninge besökte också caféet i måndags. Tog sina motorcyklar och drog iväg från Skänninge och hit. Synd att jag inte var där just då. Jonas, deras BMW-frälste son, kan räkna med att Frugan, min alltså, köpte nåt som han gillar (????) på bakluckeloppisen i söndags: En Volvo-spegel. Funderar på att smyga mig in i Jonas rum och montera upp spegeln......

ANNARS???? Läser i Corren att en hoper EU-ambassadörer ska samlas i Östergötland och Vadstena. Det är förstås Nostalgikvällen som drar. Om ett år är det sommar, semester -- och valrörelse. En gubbe jag stötte ihop med häromdan var övertygad om att jag inte skriver i Corren inför valrörelsen 2010.

--- Det är för mycket som står på spel för borgarna, så de kommer att tvinga bort dig från Corren, sa han.

VI FÅR VÄL SE. Till dess: Keep on rockin´& reelin´och kolla gärna Johannas blogg: http://johannascafe.bloggspace.se

37 kommentarer:

Torbjörn sa...

Nu Rolf å Monica är det fritt fram för nya frågekrumelurgrubblerifyrverkerier.Jag fattar inte hur Monica så lekande lätt fixar Rolfs frågor.

Rolf sa...

Det förstår inte jag heller och vi är INTE samma person.
Köpte en ny kamera igår, Nikon, som är en riktig "Rolls Royce" bland kameror. Då kom jag på en ny fråga. Jag söker ett bilmärke men inget djur. Kanske svårare för Monica och lättare för Tobbe.
När tillverkaren startade verksamheten åt man hamburgare och firade 400-års minnet av Columbus upptäckt av Amerika. Bilen säljs i ett begränsat antal länder och har beskrivits som en bullig padda med tandställning.

Monica sa...

Jag chansar på Daimler SP 250

Rolf sa...

Vad säger du Tobbe? Det var nog paddan med tandställning som avslöjade svaret. Jag såg senare att man kunde söka på just dom orden och få träff på Google, så det blev ganska lätt.
MEN vänta bara, jag återkommer troligen under kvällen.
Då jä......

Monica sa...

Va ä dä här nu da. För lätt???
Ja vet int om ja har ti för mer fråger. Fritz är här nu.
Men dä värste ä att skriver du e fråge, så ä de svårt att låte bli å lete etter svar. Men en får la låte bli att kopple opp sej på nätet.
Och självklart är vi inte SAMMA personer

Rolf sa...

ä en så dum får en inte föröke sej,därför är vi 2 pers.
Den här då; En skådespelare som delar namnsdag med en av världens största krigsförbrytare. Mötte tyska landslaget i fotboll 1943. Han gillar bär och löskokta ägg. 100 år innan han föds leker man på räls och Luuk kunde varit programledare om han levt. Med en Brasklapp så avled den som skulle genomföra verket i december, 341 dagar in på året om det var skottår. Ni får inte mer f.n.

Allan sa...

Se upp med Fritz, han är inte svanslös precis, även om han påstår att det inte är svansen.

Åke sa...

Vet inte om jag skrivit detta tidigare, eftersom jag är så upprymd över min nya kamera. Jag är också nerbjuden till Venedig i augusti, för att övervaka dom sista scenerna i Göta kanal 3. Där kan vi snacka om kanaler.
Vi på kronofogden har skilt oss ifrån skatteverket och kommer att ha en egen sida på Intranätet. Nu har kfm utlyst en tävling om ett namn för denna sida. För att entusiasmera oss berättade man följande; Vägverkets hette Infarten. Lasarettet i Lund Invärtes. Höganäs kommun hette höganät och det är ju jättekul, inte sant. Men vi som enbart sysslar med skulder kan ju bara ha ett namn, eller hur?
SKULDER-BLADET eller alt. SKULDRAN, något att luta sig emot för att få info och uppmuntran. Är det inte bra så säg?

Risto sa...

Monica, är hon Rolf? Hon hittar svaret innan man hinner läsa frågan. Bra att du hörde av dig Tobbe så man vet att du lever. Jag och makan åker till ostkusten fredagförmiddag, ha det gött i hettan alla så länge.

Rolf sa...

Snälla Risto Monica är inte jag, men hon sitter säkert med händerna på tangentbordet till datorn, för det går överraskande fort.
Padda med tandställning gick lätt att hitta på nätet, såg jag i efterhand.
Hoppas att du och frugan får det fint på ostkusten. På tal om ost, så var det de Gaulle som sa; Hur ska man styra ett land som har 246 ostsorter? Du styr ju bara till ostkusten, så det går nog lätt.
Ha de!

Max von Sydow sa...

GODMORGON!

Rolf sa...

Nu har Max själv vaknat och avslöjat svaret. Jag som just skulle lämna ledtråden att skådisen gillar bondkatter, kul va!
Vad gör man med Monica? Hon är ju stört omöjlig.
Ikväll blir det en tur med Kind med nya kameran men imorgon måste jag överlista henne(och andra) på nåt sätt. Till dess keep swinging!

Sisse sa...

Monica, Fritz har namnsdag i morgon,så då får du inte ge´n på pälsen. Han kan ju ta dig på pälsen,mjau.

Rolf sa...

Ni har väl inget att göra, om Ni inte får en nöt att knäcka över fredagsgroggen, så håll tillgodo Monica m fl hoppas jag.
Söker en jazzmusiker. 100 år innan han föds, kunde man läsa Jacob och Wilhelms sagor på svenska. Samma år han föds springer man 100 m på 10,6, vilket också i sin tur ledde till en Oscarsbelönad film 1981. Han har nästan namnsdag 25 augusti och ett annat av hans förnamn, i den engelska varianten har namnsdag 25 juli. Han kunde brassa på med lite bebop och hade Wind i seglen 1954-1956 i ett grannland

Eivor Lönn sa...

Hej Torbjörn och övriga (verkar vara Rolf och Monika som är mest i farten), hoppas ni har en trevlig och fin sommar. Vi kom hem från en resa i Värmland och Dalarna, håll med om att Sverige är fantastiskt.
I går kväll "ifattläste" jag Corren. Ledarsidorna är verkligen ensidiga och mörkblå nu. Men det är nog inte många som läser det.

Monica sa...

Rolf! Det skulle ju inte bli nånting förrän i morron!!!!
Nu har jag två namn att välja på.
Sven Arne Domnerus och Hans Olof "Putte" Wickman. Båda är födda 1924 och de har namnsdag i aug. Men vad Jakob 25/7 har med dom att göra, det vet inte jag. Tarzan och Borta med vinden blev Oscars belönade 1981. Mitt svar blir PUTTE eftersom Hans är närmare 25/8 än vad Arne är.

Rolf sa...

Putte efter pappa sa Putte-Fnask, men tji fick du. Med nästan namnsdag menar jag att namnet är väldigt likt, så när som på nån bokstav. Jakob har en engelsk motsvarighet Ja Ja Ja!

Rolf sa...

Måste jag basunera ut svaret?
Snart kommer lördagsfrågan också.
Inga korsord i Corren, när PAUS tar paus, kan man verkligen snacka om paus. Du som är intresserad av korsord, kan hämta dom på Correns hemsida.

Monica sa...

Rolf, jag fick tji och du myser väl, men det bjuder jag på och det ante mej att svaret var fel, det är väl det här också, men jag kan inte låta bli att gissa
J. J. Johnson, James Louis Johnson.
Jag undrar om det finns någon hjälp för mej?
Jag har blivit beroende av att svara på dina frågor, jag skiter i allt annat, jag bara sitter här med händerna på tangentbordet
KONSTIGT!
Just när skulle publicera min kommentar, så dök din kommentar upp.
Tack för tipset om Correns korsord, Jag ska hämta hem det till min gubbe så kan han lösa korsord och jag fortsätta med dina frågor i lugn och ro utan att ha dåligt samvete

Rolf sa...

Jaa du Monica, som flickan sa; med Guds hjälp och en handdusch så gick det till slut. JJ Johnson spelade trombon, gillade bebop och spelade under 2 år tillsammans med dansken Kai Winding, därav en del av ledtrådarna.
Jag kan på det varmaste rekommendera en drink på Stångs magasin(dyrt) med påföljande tur och Kind till Hjulsbro. 3 timmar med underbar mat(buffé) och fina vyer man aldrig ser från andra hållet. Många på mitt jobb har varit flera gånger vid bl a Suezkanalen, men aldrig åkt med Kind, märkligt, så slå till nu och ring 070-6380230 eller 0141-233370 och boka.
Återkommer strax med en klurig lördagsfråga, innan vi kastar oss över sommarkrysset.
Den här skulle Fritz gilla: Vad menas med att spela skinntrombon?

Rolf sa...

Söker en tv-kändis: 100 år innan han/hon föds berättar Charles en saga som mupparna sedemera tog till sig. Han/hon föds samma år som den målande Dean som bl a varit med i Jönssonligan. Han/hon har många strängar på sin lyra. Han/hon är idag förknippad med ett hus som först ägdes av en rektor och därefter en guldsmed och där emellan var en manufakturaffär. Trots sin ålder är han/hon ändå gammal på nåt vis och vi har faktiskt gjort en hel del klurigheter ihop, han/hon och jag.

Rolf sa...

Men Monica, lägg händerna på gubben som omväxling och släpp tangentbordet.
Har ringt som en galning på sommarkrysset(dyrt) för jag visste att det var Anita direkt.
Hade en fästmö i Bankeryd för länge sen(en goding) som hette Anita. Vi träffades när jag spelade på Baldis i Jönsqvarna.
Vilka tider. En morgon vaknade vi så sent, att vi åt julbord till frukost. Hotell City fick vi betala för störd nattsömn. Det VAR bättre förr.

Rolf sa...

Sommarkrysset igen; Snälla Måns, vad har Anita att göra med fruntimmersveckan? som du sa att svaren skulle handla om. Du är jättebra som programledare, men tänk på att även midjan försöker hålla måttet. Det går inget vidare det heller, kan jag avslöja.

Rolf igen sa...

Lördagsfrågan; som extra ledtråd kan jag nämna att 38 kan var en tursiffra.

KIM ANDERZON sa...

Lindholmens gård

Rolf sa...

Storgatan 38

Bettan sa...

/hihi/nu är det snurrigare än nånsin

Monica sa...

Ja, det tycker jag också.
Jag fattar noll.
Å andra sidan så är det väl snart dags för Tobbe att snagga sig.
Långhårig som han är.

Monica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Aha, nu vet jag, Ragnar Dahlberg, men det kunde också varit Kim Anderzon
Tobbe! Du behöver inte ha dåligt samvete. Det är bra att du hjälper Johanna på Södergården.

Rolf sa...

Det satt långt inne, men visst är det Ragnar "Ragge" Dahlberg.

Monica sa...

Det satt inte långt inne.
Det var för nära

Rolf sa...

Mitt i Poirot, spännande. Tur att man inte har semester, i det här vädret. Det fina vädret kommer om en vecka och då bär det av till Finland, över en viss födelsedag.
Jag kan på det varmaste rekommendera en tur med Kind till Sturefors, med väldigt god mat, om jag inte skrivit det tidigare.
Det var inte betjänten som var mördaren utan en kvinna.

Rolf sa...

Jag såg igår att någon tagit bort sin egen kommentar. Hur gör man det?

Rolf sa...

Världens äldsta man har avlidit 113 år gammal. Cigaretter, whisky, vilda, vilda kvinnor och sinne för humor, var anledningar till den aktningsvärda åldern. Tycker jag låter lovande.
Däremot så är det slutrökt på alla restauranger i Turkiet, till vilda protester, där man röker som tokiga kan jag intyga, efter min vistelse där i maj. Jag tror också att snus kan förlänga livet ytterligare, vad tror du Tobbe?

Kronblom sa...

Hå hå ja ja, hå hå ja ja, jag ligger på soffa.......

Tant brun sa...

Man ser knappt dina ben, när du står framför Tommy´s vita Cadillac.
Har du solat i Blekinge? Beror utseendet på åderbråck eller möjligen en trampmina?