tisdag 15 november 2011

Jädrar i min njurtalg. Det var mångmånga år sen jag fick så många mejl å telefonsamtal om ett enskilt ämne som de som nu droppar in angående äldreomsorgen å annan omsorg. Mina förhoppningar kommer inte på skam, folk bryr sig verkligen. Mina möjligheter att påverka är mer än begränsade men det känns ändå bra när folk uppmanar mig att fortsätta skriva om omsorgerna.
En kvinna berättar hur de anhöriga på hemmet där hennes mor finns uppmanas att sätta betyg på personalen. Kvinnan skriver helt riktigt att självklart får personalen bra betyg eftersom alla vet hur de sliter, trots taskig bemanning. Detta framhåller sedan kommunen (Linköping) som ett strålande exempel på hur bra äldreomsorgen fungerar.
--- Vi borde få frågan om vi tycker att det behövs fler händer, skriver kvinnan klokt.
En annan kvinna skriver, med anledning av min kritik av JanWilly Andersson (KD), att hon tidigare röstade på KD. Anderssons yttrande där han satte likhetstecken mellan äldreomsorg och stols- och bordtillverkning blev för mycket.
I Åtvidaberg i eftermiddags. Akupunktur. Känns bättre nu. "Du kan springa hur mycket du vill", sa Anders efter att ha vridit å vänt på Presleydenten. Det jag känner nuj är ingenting mot dunkadunkaeländesvärken i somras.
Nu hem. Undrar om Frugan lyckats kränga en ragdollkatt till. De börjar ockupera hela kåken nu. Oskar ser mindre belåten ut när de hoppar kring hans ben.
Folk som slänger kattungar på tippen..... ja, det finns folk till allt.
En partistyrelseledamot kritiserar Juholt i ett sms å Aftonbladet, Expressen å Svertiges Radio reagerar som hade tredje världskriget brutit ut. Men visst, nåt saknas i det en gång Stora och Allsmäktiga Partiets ledning. Stadga & stabilitet till exempel.

1 kommentar:

Sven sa...

Att vårdföretagen gör vinster på de äldres bekostnad är egentligen varken en nyhet eller ett problem - profithunger och girighet har alltid kännetecknat affärsmän. Det verkliga problemet är att de som inom kommuner handlar upp (exempelvis vård, omsorg, snöröjning, väghållning, gräsklippning, eller vad det nu månde vara) har avhändat sig kontrollfunktionen. Det ankommer numera istället på entreprenören att utöva egenkontroll, genom att sätta sätta kryss i rätt ruta i egenkontrollformuläret.
Sedan kan man ju alltid fundera på hur det ser ut inuti ett upphandlarhuvud? Hur man kan hävda att allt är gott och väl när alla andra ser att det är åt h....e fel! Dom måste ha nån sorts science fictionhjärna som gör att de lever i en annan dimension.