torsdag 7 juni 2012

FRAJDÄFRÖGAN

Vilket är färdmedlet X? Vilka 4 friheter förknippades ursprungligen med X? Nämn två asiatiska X som fanns i Sverige samma år Åsa–Nisse slog till. Färdmedlet förekom flitigt i tidningarnas annonser vid tiden för den första bemannade månfärden. Färdmedlet fyller jämnt i år. Syftade till att bryta isoleringen på landsbygden. En populär modell för tanken till ishockey.
Prisbordet: 1 001 bilar (turbofet bok), Elvis – The King of Rock´n´Roll (dvd), Elvis – The Essential (dubbelcd), doftgran, ”Vem vet mest om hockey?” (frågesport), 5 GunillaTriss, 5 CorrenTriss.
Sponsorer: Gunilla o Sune Persson, Falköping, Kjell/Akademibokhandeln Linköping City, Sven Hellerström, Linköping, Rolf Axén, Linköping, NostalgiShopen.
Svar senast tisdag kl 11.11, Torbjörn Gustavsson, Corren, Stora torget 5, 590 37 Kisa, torbjorn.gustavsson@corren.se, sms 0708 280 609, meddelande Fäjsbok.
Suck å stön. Nu ska jag gnälla. Morfintabletterna som jag måste ta för att lindra smärtan orsakar numera illamående. Huvudvärk modell light har jag också. Å ont i kistan. Å nyss föll regnet å himlen påminner mest om en skitig urvriden disktrasa. I morrn klockan tio: Akupunktur i Åtvidaberg. Inte för att den gör underverk men nålarna kan ju inte skada. Äntligen besked om röntgen på US: Fredag 15 juni. Frågan är om jag lever då. Haregött!

12 kommentarer:

Monica sa...

FRAJDÄFRÖGAN????
Om inte jag har räknat fel så är det 7 st svar som ska lämnas på frögera, å jag kan bare dän förste.

Inger sa...

Om det är 7 svar söm ska lämnes,då höller ja mä dä Monika,då blir de svårt.Vi kan lä hjälps åt?
Kan du den förste?

Monica sa...

Inger!
Dä ä klart att vi flikker ska hålle ihop, ja KAN fråga nr ETT färdmedlet som
fyller 50 år i år. Min pappa hade en lättviktare som var föregångare till X
Men de FYRA friheterna, ingen aning,
Och de TVÅ asiatiska X som fanns i Sverige 1965, ingen aning.
Min gubbe har fått för sig att vi ska åka in på Prästtomta å si om di förste små kantarellknoppera har kommet, å då ä dä ä bare å följe mä,
anners så höller ja på städer i våre bokhyller. 2 st Ikeas Billy bokhyller
mä baksida å överskåp och 50% av bökkera ska bort men jag kaster inge bökker, de skänks te föreningar som enligt korsord gör gött.
Å dä finns en del å välje på, RK IM å så har vi Stadsmissionen å Erikshjälpen å Hjärte te Hjärte, Ida skulle ja vilje sykle te Hjärtat å Erikshjälpen
som finns på Tornby å se om ja hitter nåt å ta på mä när kompisen å ja ska åke te Skagen näste måne för våre vinstpänge som vi vann på V75 förra året.
I år har det bare blitt 244 kr så dä räkker väl till var sin hamburgare på Mac Donald
Ha en Bra Helg!

Kid sa...

Jag får det också till 7 svar, men det enda som jag har bekymmer med är "fyra friheter". Jag kan bara komma på tre.

Rolf sa...

På tal om färdmedel. Cadillaca om den här bilen. Den är så rostig så den Rambler ihop och dörrarna är Cheva. Den är inte rolig att Skoda.

Monica sa...

Kid, vad duktig du är. Jag har inte brytt mä om FF nå mere. För 50 år sedan när X kom så hade gubben å jag TVÅ egna småbarn + att jag hadde TVÅ dagbarn så jag hadde noll koll på det mesta förutom barnen som just då var mitt liv.
Å kantareller dä fanns la inge nu, men jag plockte lite liljekonvaljer som ja gav till mi 92-åriga granne, å ho bjö på ett glas rött, å så hadde vi lite "tjejsnack", dä ä så intressant och höra henne berätte om sin uppväxt och ungdom å hennes första kärlek som hon fortfarande inte har glömt, hon undrar om han lever eller ej.
Hade min pappa levt så skulle han ha fyllt 112 år i dag.
Å jag tänker på och saknar den gamle gubben som dog 1982.
Å andre sidan så dog min mamma 1969 å henne saknar jag nog ännu mera.
Nu har jag lyssnat och tittat på Filharmonikerna på Schönbrunn i TV 2, dä va så tjusigt o fint när de dansade å musiken va ju helt underbar.
Repris SVT24 10/6 kl. 21,45
Gubben tittar på fotboll, han vet inte vad han har gått miste om.
PS Jag använder hörlurar för att inte störa gubben när han kollar/KOMMENTERAR fotbollen. Ds

Kid sa...

Monica!
X fyller 60 inte 50. Jag hade min första för 55 år sedan. Kantarellerna får du nog vänta på ett tag till.

Monica sa...

AHA, då är ja helt ute å sykler, ja trodde dä va en moppe.
Nu myser nog TBG när han har satt myrer i huvet på mej
Ja vet också att dä ä för tidit för kantareller, men gubben min ä optimist, han la t.o.m. in svampkorgen i bilen.

Inger sa...

I svarsmejlet förra FF,skrev Tobbe:
Vänta till nästa vecka du,DÅ BLIR DET SVÅRT!Så rätt han hade.Jag vet vad X är,jag kan Asiaterna,men de 4 friheterna?
Farsan köpte en X ( flera senare) när vi var barn.På den for han på semester till Kisa där farmor o farfar bodde.Det var ju 1 frihet för honom.Eller också att han slapp oss,4 uppkäftiga ungar,en hel vecka.= 4 friheter.Men det vet ju inte Tobbe!
Du är inte ute å cykler Monika!Det du tänkte först ä rätt!Fast så va dä dä däringa mä matematiken.

På tal om kantareller.Jag vet en kille som blev utkastad från kvartersbutiken,när han frågade kassörskan:Var har du svampen?

Monica sa...

Inger!
Det stämmer det där med att mattematiken inte stämde. Och jag plockade fram mitt sista terminsbetyg från folkskolan 1955 i Asby klass 7 och jag hade varit närvarande i 85 dagar och frånvarande i 27 dagar med giltigt (?) förfall. I räkning och geometri så hade jag BA.

Inger sa...

Bra betyg Monika!
BA= Icke utan beröm godkänd.
Jag fick bara B.= godkänd.
Jag hade lite problem med X:en och
Y.na,vad jag nu skulle ha dom till?
Jag fick i alla fall ett stort A= Med utmärkt beröm godkänd, i uppförande och ordning.Men det berodde på att man inte vågade annat än att vara tyst(om man inte fick frågan förstås),sitta stilla och visa stor respekt!
Idag råder helt andra förhållanden i skolan.

Inger sa...

Ursäkta!Man ska läsa på innan man skriver.
Det var lilla a som gav "Med utmärkt beröm godkänd".
Stora A= "Berömlig".
Så det så!