fredag 29 juni 2012

Hemmadatorn surrar på sista versen. Skrev ett inlägg i går i hård teknisk motsvind å inte fan publicerades det. Skrev bland annat om lampan här till vänster som jag köpt på Tradera. Passar exakt i nostalgirummet. Får hem den nästa vecka. Kostade lite drygt 300 spänn. Trodde den skulle bli betydligt dyrare. Bjöd på en golvlampa från 50-talet för ett tag sen. Den gick för 1 400 kronor, då hade Presleydenten lagt av.
Skrev också att jag slöläser en samling Folket i Bild från 1958. Mycket går igen. Som när chefredaktör Ivar Öhman bekymrar sig för tillståndet i världen. Hårdare konkurrens utifrån hotar jobben i Sverige och arbetslösheten bland unga ökar. Men konjunkturdippen 1958 var tillfällig. Rekordåren följde. Drygt 5 procent årlig tillväxt 1960--1965. Dit kommer vi aldrig igen.
FIB berättar om textildöden i Norrköping. Flera tusen jobb raderades bort under mitten av 50-talet. Sen kom YFA-krisen.
Mer i FIB: Ett porträtt av riksdagens yngste ledamot. Han heter Olof Palme och är 31 år.
I kväll springs Stadsloppet i Kisa. Antalet startande är rekordstort. Typiskt. När löparna fattar att Presleydenten inte kan lubba ställer de upp. Ordet lubba --- vart tog det vägen?
I går i Åtvid. Först en tur till Hälsofabriken där jag tillbringade en halvtimma som nåldyna. Trött som en slaktad kolsäck blir man etteråt. Sen datakrångel på Corren i Åtvid. I dag, i Kisa, skulle jag flytta över den fasta telefonen från mitt skrivbord till Rebeckas, semestervikariens. Då dog min dator. Efter närmare två timmar var jag på spåret igen. Jag äääääääääääälskar den nya tekniken.

2 kommentarer:

Monica sa...

Torbjörn!
Ha en jätteskön semester!
Jag bara längtar efter att du ska komma tillbaka med FF
Nu kollar jag på Minnenas television "Estrad" från slutet på 60-talet och då tyckte jag det var jätteroligt, nu är det nostalgi och helt suveränt, och jag undrar varför görs det inte så här bra underhållning nu för tiden?

Rolf sa...

Elvis lyste tyvärr med sin frånvaro i Gibraltar. Kanske borde tagit hem en apa som pris till FF.