onsdag 29 oktober 2008




"JAG TROR PÅ en kristen socialism med en hög sjukfrånvaro." Vem skrev det? Just det --- ULF LUNDELL. I en lång dikt som publicerades i Den Blinde Argus och Aftonbladet. Jag missade dikten när den kom, men tack vare THOMAS C ERICSSON, bibliotekarie i Kinda och en gång ansvarig utgivare av Den Blinde Argus, har jag några exemplar av DBA, och i en av tidningarna intervjuas GÖRAN GREIDER. Tidningen är från 1992 och Greider citerar ur Lundells långdikt.

LUNDELL OCH GREIDER --- så tom samtidslitteraturen vore utan dom. Lundells Friheten och Frukost på främmande planet är bland det bästa som skrivits på svenska sen DAN ANDERSSON dog. Fast bilar är varken Lundell eller Greider så hemma på. I diktsamlingen Ombyggd Volvo tar Greider fel på modell, och Lundell kan inte skilja Ford Mustang från Thunderbirden. Men va gör det när de bättre än de flesta blottlägger och avslöjar den pissiga marknadsliberalismen och dess konsekvenser.

BILEN HÄR OVAN är en Impala. Chevrolet Impala 1959. För fyra år sen erbjöds jag att köpa en i smashigt fullgott skick för 75 000 kronor. Jag fegade ur i sista stund. Ångrar mig fortfarande, och varje gång jag ser ett exemplar rulla fram på gatan skär det som knivar i mitt bröst.

STEN BERGLIND ägde den Thunderbird som Lundell fick åka i på 60-talet. Alltsammans beskrivs i Jack. Berglind --- Sveriges bäste journalist --- har fortfarande inte kommit över att Lundell trodde att han åkte i en Mustang.

HELENA TIPSAR om Treo. Jag ska ner till apoteket och köpa på mig lite dunder nu. Gäller att passa på innan MATS ODELL privatiserat läkemedelsvarhuset.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Bra, det var inte en dag för tidigt men lite dålig tajming att starta igen när du är sjuk och har semester. Löfven är bra, kul att du intervjuade honom förra veckan.

Anonym sa...

Apropå Lundell och Elvis m fl, så mötte jag "Elvis" på Kanarieöarna i form av Bob Gorman. En otrolig gitarrvirtuos, sångare och entertainer. Han har spelat med Bee Gees i 3 år och även med Four Tops. Jag håller på som bäst med att ta honom till Sverige nästa år i juni/juli. Dela upp honom mellan Lkpg-Nrkpg och Motala. Har bl a kontaktat Magnus på Harry´s som bokar många ställen. Lägg namnet på minnet. Bobs alltså.
-You ain´t nothing but a bloggdog-.........crying all the time.
bobkatcha@hotmail.com

Anonym sa...

Löfven är bra men inte löven.

Anonym sa...

Märkligt..... bloggare Gustafsson är sjuk men bloggar hemifrån. Hmmm... luktar försäkringsbedrägeri.....

Anonym sa...

Kom igen och skriv mer om Elvis. Vi är på Elvisfestivalen i Västerås på nu på lördag.
Dina bloggkompisar.
Boie & Mia

PS. Vi har mött på många Elvisar under åren vi varit i USA, men ingen kan gemföra sig med The real KING. Den bästa vi hört var 05 i Las Vegas.Glömt namnet.

Anonym sa...

Välkommen tillbak till bloggvärlden. Du behövs. Den som tror att Tobbe fuskar med sjukskrivning har ju missat att han har semester. Än så länge får man göra vad man vill på den, även att vara sjuk ;-)

Vill bara påminna om att du är fortfarande välkommen som medlem i Melodifestivalklubben ifall du ändrar dig. Då kan du få plats på de evenemangen utan att behöva köa på ticnet.

Anonym sa...

Så fegt och skamligt att vara anonym och påstå att Torbjörn ligger F-kassan till last när han skriver att han har semester. Såna där anonyma skrivare som inte vågar stå för sin åsikt är inget att bry sig om.

Anonym sa...

jag ska också till Lundell, vi kanske syns där
obs vad boiemia skrev, mera Elvis

Anonym sa...

Fick äntligen tag i Bob på mobilen. Han kommer att ta kontakt med Harry´s och dom med honom.
DDDM(den dansande dumma massan) bered Er på en otrolig musiksommar i Lkpg med omnejd.
Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig

Anonym sa...

Äntligen kom jag in till din blogg. Har läst några kommentarer och dom är exakt samma som din gamla blogg. Då är du väl "nöjd", när alla Donnor försvann och alla Sossar följde efter för att hålla med dig i din vämjelse över alliansen? Den storkäftade Rolf som är en hejjare på att säga emot, det verkar som om han är arg på riktigt och är en sosse på riktigt. Men det finns dom som är bättre som ändrat åsikt. Vänta och ha tålamod, så ska du och alla andra sossar få se att det blir bättre och att svenska folket får mer stake i sig, när vi får tänka själva och blir lite ärligare.
Ja jävlar vad det släpppte och rann över!! Ska meddela att min nya kvast blev stulen i natt efter barrundan,men återfanns i eftermiddags på samma ställe som jag parkerat den. Kollar in igen HADE!