torsdag 10 juni 2010

FRAJJDÄJSFRÖGAN I KÖRREN

Vilken är filmen som utspelas samma år Sverige börjar rusta upp inför hotet från Nazityskland och premiärvisas när Suzie älskas av Johnny.
Ledtrådar: 1 maj, numera känd granne (här utan stödkrage), författardrömmar, alkoholism, Cannes.
Filmen fick lysande recensioner. "Ny era inom svensk film." På den vägen fortsatte regissören.
Svårt? Inte för er, legitimerade kunskapsgiganter som gnäller över att frågera är för lätta. Pelles Photo Kisa sponsrar med "The Later Years – Elvis" (dvd) och Tarantinos "Hell ride" (dvd). Presleydenten sponsrar med Måns Ivarssons 3-böckersbox om Ulf Lundell: "Vill du ha din frihet får du ta den" och Corren med 5 Trisslotter.
Omutligt redbar vinstdragare: Inga Sundin, Correns reception.
Svar senast måndag kl 15.19, torbjorn.gustavsson@corren.se, Torbjörn Gustafsson, Corren, 581 89 Linköping, eller ring 070 8280609.

5 kommentarer:

bibbi vitamin sa...

lätt som en plätt....

Inger sa...

Ja,lätt som en plätt! Den här gången skulle det ju vara så svårt att man skulle få ångra att man överhuvudtaget läste frågan,men det skulle vara roligt att veta svaret på förra veckans F.F.Det glömde Tobbe skriva i tisdagens krönika.

Åsa-Nisse sa...

Den här var inte lätt. En samling osammanhängade ledtrådar, som inte leder nånstans. Sover på saken.
Om jag kommer ihåg rätt så var det 1977. Jag har också bett om svaret av Tobbe, men han har inte reagerat. bibbi vitamin, det var minsann inte lätt.

Wilgot S sa...

Var kommer Lars Ingvar Hirdwall alias Valdemar in i bilden, 1 maj, Cannes mm. Om det är den film jag tänker på, kan det knappast vara nån ny era inom svensk film. Inte ens då på 60-talet, kan nån ha varit så korkad och yppat dom orden.

Verner Korktapet sa...

Jag tror jag vet svaret nu.