tisdag 19 april 2011

CÖRRENCRÖNICA ONSDAG

Man riktigt känner hur länspolismästare Mats Löfving våndas när han intervjuas av Jenny Eriksen och Fredrik Quist om M16 och övrig gängkriminalitet (Corren i går).
Många vill säkert höra länspolismästaren säga de förlösande orden "Vi ska stoppa dem". Löfving vet bättre än att försöka slå blå dunster i ögona på oss.
– Numera kan jag förstå att den här kampen kommer att pågå hela tiden, säger Löfving i tisdagens Corren.
Så är det. Polisen och övriga myndigheter i USA trodde på 1950– och 1960–talen att de skulle få bukt med Hell´s Angels. När strategin misslyckades såg myndigheterna verkligheten i vitögat och la energin på att störa och jäklas med HA och andra gäng så mycket som möjligt. Det gick inget vidare, det heller.
Kriminella ligor som M16 sätter sig i "respekt" med hjälp av hot och våld. Krogmiljön är klassisk rekryteringsmark. Linköping inventerades av Original Gangsters för flera år sedan. Då valde OG att koncentrera sig på Norrköping. Vilket Hell´s Angels upptäckte, och satte stopp för.
M16 mutar in Linköpings city. Intervjun i Corren sänder signaler till andra gangsterlegioner: Kom inte hit, här regerar vi. Å andra sidan: Vore M16 så starkt som gängledaren vill ge sken av, skulle gänget inte frivilligt exponera sig i media. Det betyder att polisens och övriga myndigheters utrymme för punktmarkering av ligisterna ökar.
Nej, lokala ledare för Hell´s Angels skulle aldrig ställa upp på en liknande intervju.
Den så kallade outlawkulturen fick fäste i Sverige på vid decennieskiftet 1979¶1980 då raggarna i Dirty Dräggels började byta bilarna mot Harley Davidson, med Hell´s Angels som inspirationskälla. Ur Dirty Dräggels och White Trash MC föddes den första svenska HA–avdelningen.
Sen följde "juggemaffian" och andra mer eller mindre etniskt homogena ligor. Baksidan av den öppna Europa. Nu varnas för ett ökat inflöde av rysk maffia i Sveriges större städer. Det är ljusår sedan det kriminella Sverige symboliserades av jämförelsevis beskedliga dynamitarder som Sölving Holmström, eller Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson. Bengtsson "uppfostrades" på Bona utanför Motala och satt fängslad i Linköping, avdelning kulturhistoria.
Allt talar för att polisen i samarbete med andra myndigheter och åtminstone några krögare i Linköping lyckas avväpna M16. När så sker dröjer det inte länge förrän nästa gangstergäng knackar på garderobsporten. Det vet Mats Löfving, det är därför man riktigt känner hur han våndas under intervjun med Correns reportrar.

9 kommentarer:

Rolf sa...

Det knackar på dörren
-Vem är det?
-Antonio Carlos
-Jobim!
(Bossa novans fader)

Rolf sa...

Starta upp FF, tänk på att det är långfredag.

luFFarn sa...

Blir det någon fiFFig FF med tuFFa tag?

Rolf sa...

TF Hur många liter påskmust säljs och dricks i Sverige runt påsk?
När kom jul/påsmusten till i Sverige och var?
Vad hände 1675 i Torsåker?

Rolf sa...

Förl it ese xge ru pph ovtil lök ad läss vå righ et
Kungen blev arg då han upptäckte att Victoria rökte. Silvia sa att det inte gjorde nåt.
Det var bra att hon fick vänja sig att suga av en prince.
En präst, Hitler och Michael Jackson och en grupp skolbarn befann sig på ett störtande flygplan och det fanns bara några fallskärmar.
Ge dom till barnen sa prästen. Fuck the children sa Hitler och då sa Michael Jackson -Hinner vi verkligen det?
Motsvarighet till pungsvett, måste väl vara läppglans.

Rolf sa...

Lite påskpoesi i väntan på att den d-a datorn ska komma igång.
"Där stod han med En Norrlands guld i handen, solen i ögonen, byxorna nere runt anklarna, snoppen djupt in i hennes mun, spanade ut över landskapet & tänkte...Fy faan va de är gott med öl! " Vackert så man blir tårögd OCH törstig.

Rolf sa...

Man känner riktigt hur presleydenten Tobbe våndas inför att hinna göra en LFF. Vi vill att den här kampen ska pågå hela tiden och slå inga blå dunster i ögona på oss och säg att du gått med i ett mc-gäng. Ryska maffian vill också att du fortsätter med FF, da,da,da. Bildsköne Bengtsson var rena lammet jämfört med dom, kan jag säga, spatsiba

Rolf sa...

Verkar som alla har eggat upp sig inför påsken och kopplat bort allt och det är ju skönt.
Klurar på en LFF, som kommer under em och kanske någon känner sig manad framåt kvällen. Dagen är ju lång som bekant.

Rolf sa...

LFF; söker en film, som har lite anknytning till Beethoven, kanske ett engelskt-ryskt samarbete. Det var inte producentens nionde film. Producenten gillade Leica och var i ungdomen trummis.
En av huvudrollsinnehavarna var kompis med kejsare Tiberius och hade en röst som en president.
100 år innan filmen hade premiär i Sverige, var det presidentval i USA och det var ett skottår.
Man kunde inte muta någon för att slippa lumpen och kanske gå på fotbollslandskamp.