torsdag 14 april 2011

Torsdag morron, utanför Corren i Tråkköping: Den första jag stöter ihop med är Rolf. Han knallar ut från Corren efter att ha lämnat in vinster till FredagsFrågan: Dvd med Elvis, rock/country-dvd plus ännu en utgåva av den mysko dansbands-ceden med evigt magiska låtar som Ricky Bruchs Mig fångar ingen brud och Paul Dennis Tänk om man var Lektyrfotograf. Rolf är inte bara grandiost generöst, han vårdar kulturarvet också. Cyklar gör han också. Kom från Tyskland förra veckan. Italien dessförinnan. Rolf sliter däck.
Helena, Queen of Mjölby, är en annan av bloggens bedårande läsare. Helena langar följande historia till min Facebooksidaoch, jag langar vidare:
Kalle knallar in på puben å ser dyster ut. "Vad har hänt?" frågar polarna. Kalle berättar: "Jag va ute å körde långtradare hela veckan å när jag kom hem på lördan var jag ju lite tänd på gumman. Så vi kröp i säng å körde igång, å det var då grannen bultade i väggen å skrek: Nu får ni fan i mej sluta, man ska väl få lite lugn över helgen åtminstone."
I går nånslags redaktionsplaneringssessionseans. Kisa och Åtvidaberg. Trött som fan. Blev jag. Låtsades spela intresserad samtidigt som jag klurade ut en FredagsFråga. Piggnade till.
I lördags föll Frugan ur rullstolen igen. Skulle ta upp nåt från golvet. Slarv alltså. Ny resa till US men inte operation. Nu är hon hemma. Funderar på att binda henne.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Jag sliter lika mycket däck som en sjöman med spikskor.
Hoppas att FF priserna ska komma till glädje. Trevliga dvd och cd:n väcker många minnen till liv. Bl a Han med mustaschen och Thore Callmars orkester. En hyllning till Juholt måhända.
Nästa utflykt bär av till Ida´s brygga, i närheten av Karlsborg tror jag.
2 gamla kompisar träffas i hemstaden. Den ena arbetar på en annan ort, nämligen Sölvesborg.
Då frågar den andra - var ligger det?
-Inte en aning, men det måste vara nära Afrika, för vi har en neger på jobbet och han cyklar hem på lunchen. Påminner om frugans lokalsinne=0.

Inger sa...

Nu Rolf fick du mej att tänka på negern, som kom ut från bastun.
Kalle,som var på väg in utbrister:
ÅHERREGUD!Hur länge har du suttit där inne?
Den vitsen tänkte jag berätta för er på bloggen,men det gör jag inte.
Man får inte säga neger!

Rolf sa...

- Är du färgad?
- Nej, jag är född sån.