fredag 22 april 2011

CÖRRENCRÖNICA PÅSKAFTON

Påskafton. Jag växte upp när långfredan kändes längre än en nattlig krogkö på Ågatan i Linköping. Vi vågade knappt spela fotboll. Livrädda för att träffas av blixten så snart vi duttade med bollen. Lite senare lättade Mannen från Nasaret upp stämningen. Vi var inte bortskämda med långfilm i tv.
PinUp–klubben på Filippas väg i Vadstena lät så klart tidningarna vara. Vi tog igen´et på påskafton. Satt dolda i buskarna och "läste" PinUp och käkade påskgodis. Jag var 12 år och klubbens ordförande. En påse jordnötter kostade 25 öre i Hansens kiosk.
Påskupproret mobiliserar till manifestationer på ett 60-tal orter på måndag, annandag påsk, och de mätta, dästa och jobbskatteavdragfixerade vet inte till sig av harm över tilltaget att opponera mot alliansregeringens sjukförsäkringspolitik.
Correns ledarsida avlossar missiler av kritik mot Svenska kyrkan.
– Med påskupproret tar Svenska kyrkan ställning, utbrister ledaren och man riktigt ser framför sig hur fradgan sprutar.
Jag är medlem i Svenska kyrkan. Gick i söndagsskola i Vadstena klosterkyrka. Fattade tidigt att Jesus inte precis slickade fötterna på den jordiska Maktens Män. Jesus tog ställning. Om inte kyrkan gör detsamma i dag, när många utsatta och plågade tvingas till förnedring och underkastelse, kan kyrkorna lika gärna byggas om till bingohallar eller köptempel.
Dessbättre tar Svenska kyrkan ställning.
Mobilen plingar: Bettan, Sussie och Raimo skickar bilder från bilmässan i Elmia, Jönköping. "Måste va publikrekord", skriver de. Det betyder att närmare 90 000 personer vallfärdar dit under påskhelgen.
Plötsligt fattar jag varför regeringen ligger lågt när det gäller pengar till Strindbergsjubileet nästa år. Hundra år sen August Strindberg dog. Strindbergsmuseet visar nämligen utställningen Strindberg och arbetarrörelsen. När de illitterata statsråden MaudOlofsson & & Lena Adelsohn Liljeroth fick nys om utställningen drog de slutsatsen att Strindberg var sosse.
Jag googlar
Verner von Heidenstam: 55 700 träffar. Jag googlar på AugustStrindberg: 732 000 träffar.
Sjuksköterskor erbjuds bonus för uppskjuten semester. Landstingets politiska ledning i Östergötland sa upp samtliga arbetstidsavtal och nu råder värsta kaoset på många fronter. Marie Morell (M), landstingsboss, hänvisar till jobbskatteavdragets välsignelsebringande effekter och förstår inte alls varför sjuksköterskor, undersköterskor och andra inte gör vågen.
För varje nytt jobbskatteavdrag minskar den skattefinansierade verksamhetens möjligheter att upprätthålla en anständig nivå.
Trevlig påsk, ät & njut – nu är bistra vintern slut

9 kommentarer:

Rolf sa...

Har just läst Sarahs nyckel. Att fransmännen vår såna svin den 16 juli 1942. Det vill dom nog inte vidkännas idag.
Man har aldrig hört något tidigare om nazismens härjningar i Frankrike, på det här sättet.
Nåt helt annat...hoppas att ÅFF spöar Degerfors i matchen snart.
Trots sovmorgon så känns dagen lång ändå. Ett tips: Papphammar 19:15 i någon kanal och mycket bra filmer ikväll. När jag var ung var Bergman det glättigaste man visade denna dag. Sjunde inseglet o dyl. Dom i Nürnberg var det visst en LF och den var intressant. Allt var inte bättre förr, eller hur?
TOBBE min LFF då?

Monica sa...

Rolf, svaret på din LFF kommer här:
Det är FILMEN "Spartacus", som hade premiär 1960. Och det var producenten Stanley Kubrick som gjorde ett kort försök på en karriär som trummis.
Snart kommer Skavlan och sedan blir det någon deckare
GLAD PÅSK!

Rolf sa...

Glad påsk Monica men det var inte rätt film. Try again!

Monica sa...

Åh, jag som var så säker på att det var rätt film. Hur är det med producenten är han också fel så jag ska börja om på helt ny kula när jag vaknar, om jag nu somnar någon gång inatt och inte bara ligger och funderar på vilken film

Helena sa...

Menar C ledare att det inte finns en, EN ENDA, som röstat för Alliansen som "ogillar" de förändrade sjukreglerna ??? Snacka om blåögot...

Påskupproret är ett opolitiskt och "partilöst" engagemang av människor som blivit drabbade på ett eller annat sätt av de "sjuka" reglerna. Det handlar om ett humant behandlande - det står kyrkan för och det är inget politiskt ställningsstagande. Men fråga KD...


GLAD PÅSK- förresten :D

Rolf sa...

Melodikrysset klart, lätt som en plätt. Nästan lika lätt som filmen jag söker i LFF.

Göran Holmberg sa...

Det är väl det minsta man kan begära av kyrkorna att de tar ställning för människor som bevisligen far illa på grund av politiska beslut. Det säger mycket om Correns inskränkta människosyn när de kritiserar att kyrkan tar ställning för påskupproret.
Glad Påsk.

Rolf sa...

LF Hur får kvinnor mink?

Rolf sa...

På samma sätt som mink får mink.