måndag 4 april 2011

Rock-Ragge & His Four Comets - Blue Jean Bop

Cancern går fram som värsta Liemannen. Ragnar Nygren, Rock-Ragge, dog i lördags, 72 år, och Presleydenten fylls av ett stilla vemod och känner Saknad. Lite känns som det som att en del av en själv klipps av när den ene efter den andre av de gamla hjältarna faller ifrån. ROCK--RAGGE & His Four Comets -- jag har den första EP-skivan jag köpte med dom kvar. Då, vid 60-talets början (jag minns det eftersom vi fortfarande bodde kvar på Filippas väg i Vadstena) satte jag upp Ragges EP plus några Elvis och några till (samlingen var mycket begränsad då) på väggen i mitt och brorsans rum. Rock--Ragge sjöng bland annat Diana och Cradle rock. Då visste jag inte att han var den förste äkta svenske Rockern. På de flesta andra svenska så kallade rockskivorna kompade jazzmusiker, de var skickliga men de hade inte the rock´n´rollfeeling. Det hade Ragge & grabbarna. Inte konstigt att Jerry Williams fastnade direkt. Jag såg inte Rock--Ragge live förrän på 70-talet, tillsammans med Burken och de andra i Rockfolket. Minns du hur de fyllde folkparkerna? Sista gången jag såg Rock-Ragge var på motormässan i Elmia i Jönköping. Lillpojken och jag var där. Grunnar över året. Kanske 2004 eller 2005. I dag har jag flera tidiga originalrecords med Ragge & The Four Comets. Plus en cd med i stort sett alla deras inspelningar. Den ska jag låta snurra i bilen en tid framöver.

22 kommentarer:

Rolf sa...

På torsdag natt bär det av till Tyskland. Dom är nog mer förtjusta i Elvis, än vad italienarna var. Får se om jag hittar nåt kul till Tobbe, eller kanske ett pris till en LF, vi får se.

Annelie Berggren sa...

Rock-ragge hade jag inte hört talas om. Jag tycker Håkan Juholt känns bra men efter att ha sett Tommy Waidelich i TV så blir jag betänksam. Han imponerar inte, jag hoppas det förklaras av att socialdemokraterna inte har presenterat sin ekonomiska politik än. Han vill kanske inte låsa sig.

Rolf sa...

Ingen vinst på FF, IGEN! Pinuppor som är mitt bord.

Rolf sa...

Tommy W, ett ännu mera oskrivet blad än Håkan J. Var hittar han/dom alla anonyma gubbarna. Som gammal brevbärare i Södertälje, borde han ju gå att lita på, men man vet aldrig.
Anders Borg anser att kvinnorna inom den offentliga sektorn, har för hög lön!!?? och samtidigt förslår någon att man ska sänka Borg´s lön och dela ut det bland kvinnorna.
Man jmfr också Silvio Berlusconi med Reinfeldt. Det gäller nog inte kvinnoaffärerna, får man hoppas.

Burken sa...

Hej då Rock-Ragge.

Inger sa...

Visst minns jag Rock-Ragge.
Med blandade känslor.På den tiden "det begav sej"var han väl inte ,för mej,någon favorit.Jag dansade till,lyssnade på och fullkomligt älskade THE PLATTERS!!!
"Twilight time"födde min första stora kärlek!Så kom "Smoke Gets in your eyes","Onley you" och "The Great Pretender" och jag var såld!

I dag lyssnar jag till den här musiken med vemod i sinnet,med tankar på det,och dom, som var och fanns.

Nu vet inte jag hur många av "THE PLATTERS" medlemmar som finns kvar här på jorden,men dom som har flyttat före, till "ROCK-RAGGES" nuvarande hemvist,dom hälsar honom naturligtvis välkommen.
Välkommen till SÅNGOMUSIKHIMLEN.

Claudius sa...

Vore kul med en ny bild av något slag och inte bara gamla raggarrockare. ALLT var inte bättre förr.

Rolf sa...

En surmulen fru från New Dheli
sa till sin man, e de fel i
eller är det en fraktur
i den muskulatur
som du förr var så stel i

bibbi vitamin sa...

Hi hi hi

Inger sa...

Bra Rolf!Mera!

Rolf sa...

Guten abend/nacht till alla på bloggtorkan.Inatt åker vi till Tyskland och dricker burk i Burg.
2 nätter i Avendorf och en dag i Burg och shopping i Heilegenhafen, är vad som väntar och stora schnitzlar med kallt gott tyskt öl.
FF fixar jag vid hemkomsten. Küss!

Anonym sa...

Var är Tobbe?

Inger sa...

Jag undrar också.
Du är väl inte sjuk Tobbe?
Bloggen väntar!

Sussie sa...

tobbe är nog hemma och sörjer nu när burken oxå är död

Inger sa...

Eller så sitter han i förhandling med Juholt, om posten som pressansvarig i S.partiet?

Anonym sa...

www.elvisboden.se

Monica sa...

FREDAGSFRÅGAN ????????
Tobbe är ledsen sitter och deppar bara för att han Juholt inte vill ha han, eller!!!!
Kära jestanes, du "Anonym" jag hade inte en aning om att det finns en
Elvisbodens Begravningsbyrå
det här verkar vara gravallvarligt

Bettans krypin sa...

Elvisboden verkar skum

Inger sa...

Kan Tobbe ha följt med Rolf till
Tyskland?

Monica sa...

Aha! Ja det är mycke troligt att Tobbe är med Rolf till Tyskland. Jag undrar också om det är Engströms bil som bjuder på resan
OM och NÄR Rolf o Tobbe kommer hem så ser jag fram emot en FF och LF

Inger sa...

Har just sett "Jökboet" igen.För vilken gång i ordningen vet jag inte,4.de eller 5.te? Den sändes på tv4film i kväll och grep tag rejält i mej,precis som den alltid gjort.
Nu 2.an och Håkan Juholt.

Har inte Tobbe och Rolf kommit hem än? Dom kanske åkte fast i tullen?

Rolf sa...

Just hemkommen från Tyskland och blev också förvånad över Tobbe´s tystnad och ingen FF!!! Mystiskt och inte en kommentar ens. Han var inte synlig i Tyskland och där var inte Burken död, kan jag intyga, lite pantad kanske men still going strong. Nu får en hålle sej hemmave ett tag, till sommarsemestern, nåja Ida´s brygga får ett besök av vårat gäng i maj, men sen får det vara bra, ha de!
Vore bra med ett livstecken från Presleydenten.