måndag 23 januari 2012

CARIN JÄMTIN imponerar. Hörde henne på presskonferensen i eftermiddags. Var rädd för att sossarna i det verkställande utskotet skulle falla undan för journalistkårens krav på snabba ryck men så blev det inte. Beslut om den fortsatta "processen" på fredag, dessförinnan samtal med partiets distriktsstyrelser (och därmed de lokala representanterna).
Journalisterna grymtar förstås, men det är ju så här ett så kallat förrörelsebaserat parti ska fungera. Reflektion och snack före beslut. Det har varit dåligt med den varan under ett antal år.
Skönt att som gammal urvattnad sosse få känna åtminstone liten tillfredsställelse. Uppträder övriga lika säkert och förtroendeingivande finns det hopp.
SELMA var hos oss hela lördagen. Så underbart: Att sitta hos henne å höra henne somna in till eftermiddagsslummer på samma gång som man betraktar fotografier av ens föräldrar och morföräldrar. Så förenas sekler och generationer.
Apropå tidens gång: När mina mor- och farföräldrar var barn och växte upp hade deras föräldrar inte rösträtt.

1 kommentar:

Rolf sa...

Vid närmare eftertanke skulle det nog vara bra med någon utanför den inre kretsen.Någon yngre duktig företagsledare, som naturligtvis delar dom socialdemokratiska idéerna, men lite politiskt oförstörd. Hörde att man kontaktat Folksams vd, någon gammal avdankad fd regeringsmedlem. Hur är det med fantasin? S får vidga sina vyer och ta bort skygglapparna.
Bodström-Palm i förening, hade varit nåt det.