tisdag 10 januari 2012

Harald Blåtand i båset å LHC fortsätter att vara ett tandlöst lag. Värsta gluggen mellan forwards å backar. Fast hockeyn lever sitt eget liv. Var det inte Färjestad som dömdes ut helt & totalt under hösten 2010, för att sen komma tillbaks å vinna SM?
Men nä, jag är inte överdrivet intresserad av ishockey. Hoppas istället att Frida Wallberg får försvara titeln i Linköping i mars. Då måste vi sluta upp!!!!!!!
Du såg väl de två avsnitten av Hinsehäxan? Hade just inga förväntningar alls i går, men serien stal mitt intresse. Bra skådisar, härligt autentiska miljöer, åsså Lennart Geijer å Lennart Hyland.....
FredagsFrågan dröjer ännu nåra veckor. Skriver det eftersom flera redan undrat när den återkommer. I går, i postfacket på Corren i Linköping --- ytterligare fem Triss till FF från anonym givare. Folk är på tok för gulligt generösa. Som Kicki Österman, Linköping, som tillägnade mig en lång rimmad vers. Har den på tidningen, egotrippad som jag är ska jag skriva av valda delar av den senare.
Sprang ikväll. Gick okej. Blir besök hos nålstickarn i Åtvidaberg nästa vecka (om jag kommer ihåg att ringa). Den brutalbestialiska värken i ryggen i somras klättrade i höstas ner till låret. Förra veckan sjönk den ytterligare, hamnade mellan knät och skanken. När det var som värst, i söndags kväll, tänkte jag att nu jävlar ska värken besegras, gav mig ut å "sprang" i 25 minuter --- och morronen därpå var värken väck.
Funderar på att döpa om FredagsFrågan till NostalgiFrågan. Men nä. Det blir ju ändå ingen större skillnad. Har förresten tre frågor på lager redan, så brukar det aldrig va, men tradititionen påbjuder att första FF efter ett uppehåll är ett Årtal. Så plugga på nu..... finns en del att välja bland, 1763 till exempel, eller 1979, eller 1888.... då föddes Dan Andersson. När dog han? Allmänbildning!
Tillåmä Chefredaktörn gav upp sin spontana misstro mot FF när hon blev varse hur många som engagerar sig.
2012. Hundra år sen Strindberg dog. I helgerna snabbläste jag Cavefors utgåva av Strindbergsfejden. Två fullmatade band med förord av John Landquist.
Kattungarna är borta, spridda över halva Sverige, Oskar är död å sover sin evighets sömn, Leona, kattmamman, sover mest. Inget större hullaballoo på Hjalmar Brantings väg i Kisa.
Intressant samtal med en välsituerad herre i övre medelåldern för en vecka sen: Han tjänar bra, har kosing på banken å andra ställen, å nu sa han, helt hux flux, att han känner oro för vart Sverige är på väg.
Ungefär så här fortsatte han: Jag tror inte att ett land mår bra när skillnaderna mellan den som har mycket och de som har mindre eller litet växer som de gör nu. Jag betalar gärna höga skatter, bara jag vet att de kommer sådant som äldreomsorgen och skolan till del. "För min del avstår jag gärna nya jobbskatteavdrag."
Ungefär så. Nånting säger mig att den uppfattningen sakta men säkert är på väg att vinna terräng.
Läste en Se från 1967 häromkvällen. Kapp-Ahl intervjuades. Kapp-Ahl stiger fram som UrSosse å förklarar att han mycket väl kan ställa upp i politiken, "bara jag blir tillfrågad". Det blev han tydligen inte.
Härliga annonser: Terylenebyxor, Domus, Opel Admiral, Saab och Volvo. På ledarplats räknar Rune Moberg upp alla märkliga dödsfall som följde på mordet på John F Kennedy. Vittnen som tystas på löpande band, skjuts, omkommer i oförklarliga biloyckor osv. En man som hade något att berätta hittas samma morgon han ska höras av polisen med avskuren hals utanför sitt hus. Enligt polisrapporten vaknade mannen om natten, steg ut på garageplanen och skar halsen av sig. Vapnet hittades aldrig. Skrämmande läsning.
Goodnight sweethearts goodnight.

6 kommentarer:

Rolf sa...

Harald får nog lika svårt att få det här laget i mål, som sista Vasaloppsdeltagaren har att gå i mål. Visserligen är det blåbär han har att göra med. Holmqvist ex.vis har spelat 90 perioder utan att göra 1 mål, skandalöst urdåligt. Jämtins barnsliga och osportsliga uppträdande, när det bär emot, kallar Kustvik för okollegial idioti. Håller med. Harald eller Hasse Säcken, gör ingen skillnad. Dom har dessutom samma syn på hockeyn och Harald upprepar bara vad Hasse tjatat om under 37 matcher. Det är ett gäng gubbar, som kör sitt eget race och saknar geist och är hela tiden tvåa på pucken. Det duger inte i den här serien. Dessutom saknar hela klubben lagkänsla, typ AIK, DIF med flera som spelar mer med hjärtat än plånboken.
Det pågår,och har också pågått länge en inre kamp i hierarkin bland småpåvarna i ledningen, Helber, Hemlin m fl. Det går inte att ha 2 man som ror och 20 som ska tala om hur man ror. Tvärtom, kanske kunde vara värt att pröva.
Att dom skulle komma tillbaka och vinna elitserien, anser jag lika svårt som att sälja sand i Sahara.
Blåtand och hans hejdukar ska till Skellefteå och slåss i morgon, lycka till!

benny Johansson sa...

hockey är totalt värdelöst bara en massa primadonnor som glider omkring, hur f-n kan dom tjäna så mycket pengar

Rolf sa...

Håller med Benny, ofattbart, när dom inte presterar bättre.

Inger sa...

Visst såg jag Hinsehäxan.Förbålt bra!Mera sånt,tack!
Dan Andersson dog 1920.
Stackars Lady Leona,som blev av med alla sina ungar.Det är inte konstigt att hon sover.Det gör jag också när livet är svårt att leva.
Angående den välsituerade herrn som Tobbe snackat med.Man får önska att många,många fler ska vakna och börja resonera som han!!
Terylenebyxor,banlon eller dralon-
jumper.Det var tider de!

Rolf sa...

LHC, gör mos av SAIK, sk MOSAIK.

Rolf sa...

Motståndarns puck går Jämtin och våran Jämtut. Olücknert verkligen bluetooth.