söndag 22 januari 2012

IGÅR skickade Carin Jämtin, partisekreterare (S), det här mejlet till partiets medlemmar. Bloggens läsare ska så klart veta vad som sägs. Alltså följer mejlet in extenso här neda.
NY SIFO: Vänsterpartiet går en rejäl uppruckning och uppryckningen är statistiskt säkerställd. Jag är inte det minsta förvånad.
Ute snöar det. Lite lätt så där. Rejält snooväder i går kväll när jag skjutsade hem Selma till Södra Vi. Småland är alltid rikare på sten och snö än Östergötland. Man fattar att väglaget är besvärligt när inte en enda bil kör om och hastigheten på 90-vägen pendlar mellan 70 och 80.
APROPÅ SIFO: Vart tog den i förväg utropade Annie Lööf-effekten vägen? Centern fortsätter att backa och klockas för 4,5 procent i januaris Sifomätning. Om hon slutar att alltid framträda med ett sånt där infernaliskt, påklistrat leende på läpparna kanske hon tas på något större allvar.
Här följer mejlet från Carin Jämtin:
Partiordförande Håkan Juholt har i dag meddelat att han avgår. Håkan har lagt ned hela sin själ i uppdraget som partiordförande. Han har bland annat satt kampen mot barnfattigdomen på den svenska politiska dagordningen. Jag kan inte nog beklaga det både han och partiet behövt gå igenom de senaste månaderna.
Den period som vi socialdemokrater går igenom nu är den värsta krisen i partiets moderna historia. Det är en förtroendekris, där stödet för partiet har minskat kraftigt. Men den är också en kris inom partiet, där många medlemmar upplever att det har varit oerhört tufft att vara socialdemokrat de senaste månaderna. När jag talar med partikamrater möts jag av sorg, vilsenhet och frustration. Men också en ilska över att vi inte kommer ut med våra politiska förslag.
Ordning måste nu återskapas, så att vi kan fortsätta det viktiga arbetet med att opinionsbilda för våra idéer. Men detta arbete måste göras med insikten att det inte finns några enkla lösningar. Det krävs ett strukturerat, långsiktigt och hårt arbete för att vi ska kunna bli det parti vi vill vara.
Socialdemokratin har varit framgångsrik när vi har stått för ett framåtsyftande samhällsbygge till nytta för väldigt breda grupper i samhället. Sverige är inte färdigbyggt. Vi måste våga tänka stort och modigt. Det gäller på riksplanet, men också i landsting och regioner. I Europaparlamentet. I alla Sveriges kommuner.
I dag har jag telefonkonferenser med partidistriktens ordföranden och partistyrelsen. Därefter träffas verkställande utskottet att diskutera formerna för att välja en ny partiordförande. Beslut om dessa fattas av partistyrelsen.
Nu måste vi i partiet samla oss och välja en ny ordförande. Vi ska se till att Socialdemokratin står stark i svensk politik. Alla som vill bidra är välkomna i det arbetet. Ingen insats är för liten. Vi är Sveriges största parti med över 100 000 medlemmar. Det är vår styrka. Vi måste fortsätta utvecklingen av socialdemokratin och utforma det politiska alternativ som vårt land förtjänar.
Socialdemokratin har framtiden för sig. Vi skapar den nu.
Med vänliga hälsningar,
Carin Jämtin
Partisekreterare

3 kommentarer:

Rolf sa...

Veronica Palm har visst avböjt, SYND! Österberg också, tror jag och det är inte synd, i så fall. Varför inte Thomas Bodström, 50 år och som fd justitieminister borde han klara av en luppgranskning. Margot W har väl tackat nej upprepade ggr och som sagt, varför halvera sin nuvarande lön i EU? Östros, Nuder och Damberg, känns inte som några "nytändare" precis.

Torbjörn sa...

vad är det för fel på mig???? Varför inte mitt nman, Rolf????????

Rolf sa...

Absolut...man blir hemmablind. Ställer du upp, har du min röst.