torsdag 26 januari 2012

CRÖNICA I CÖRREN FREDAG

Sveriges riksdag debatterar arbetslösheten och radio, tv och tidningar gäspar käften ur led. Att debatten skulle ägnas endast förstrött intresse i media visste man på förhand. Alliansen har verkligen lyckats manipulera journalisterna. Arbetslösheten är en icke–fråga i Reinfeldts Sverige.
Tidningar ringer Stefan Löfvens mamma. Hon bekräftar att sonen står i begrepp att konvertera från fackordförande till partiledare.Mammor är det mest tillförlitliga som finns.
Stefan Löfven som ny socialdemokratisk partiordförande? Inte mig emot. Stefan är en klok karl. Inte en de yvigt och stora åthävornas man, men klar och redig, och framför allt medveten om vad som krävs för att hävda Sverige som en fortsatt stark tillväxt– och välfärdsnation. Det vet jag efter upprepade, långa samtal med Löfven sen han efterträdde Göran Johnsson, en annan klok karl.
Inte en de stora åthävornas och de spektakulära utspelens man – exakt vad S behöver just nu. Sen då? Jag talar med Maria Lind, Åtvidaberg, förtroendevald S–are i Åtvidaberg och med uppdrag i partidistriktet.
– En snabb lösning nu, och så en öppen process med flera kandidater inför kongressen 2013, säger Maria.Jag instämmer.
Leif Pagrotsky – kan S hitta en bättre ekonomiskpolitisk talesman?
Apropå Göran Johnsson: Mitt gamla förslag om en tänkargrupp bestående av bland andra honom, Klas Eklund, Margot Wallström, Jytte Guteland, Marika Lindgren Åsbrink och Per Nuder känns bara bättre och bättre.
Skyddsombudet fyller 100 år i år och lotidningen.se skriver att Carema sparkar ett skyddsombud, en undersköterska som skrivit en kritisk rapport till Arbetsmiljöverket. Reinfeldts Sverige...

7 kommentarer:

Helena sa...

Mammor är alltid att lita på !
Stefan blir bra, mycket bra. Löfven saklig och stabil, ända tills det rotas fram något... Näe där finns nog inget sådant att hämta, hoppas jag.
Nu lyser solen både ute och på S !

Monica sa...

Som metallare så tror jag pån, han Stefan.
Och solen skiner även på oss i S-käggetorp

Rolf sa...

Menar du Tobbe att kongressen ska rösta om en ev. ny partiledare 2013?
Eliasson hade nog varit en höjdare om han varit 15-20 år yngre.
Stefan Löfvén...njjaaa! Hans utseende verkar vara en blandning av Paolo Roberto, Robin Williams och Robert de Niro, eller en boxare som fått mycket stryk. Så han kanske är stryktålig. I mina alldeles egna ögon, skulle jag också vilja se en ledare med lite utstrålning, pondus och stil, utöver skickligheten förstås. Det tycker jag att han saknar. Han ser faktiskt ut som en liten buse, om Ni ursäktar uttrycket. Hur man ser ut, kan ingen styra, men man blir ju trots allt bedömd efter fasaden.

Rolf sa...

PS Jag tyckte att Juholt hade/har lite av den fasad jag efterlyser. Nu var ju resten skit, som bekant och då hjälper ju ingen fasad. Tomma tunnor skramlar mest. DS

Inger sa...

En journalist frågade Stefan Löfvens mamma om det var riktigt att hennes son skulle ta över S.ledarskapet.Istället för,som hon blivit rådd att svara,"inga kommentarer"sa hon:VAR INTE DET HEMLIGT???
Sant?Ja,från välunderrättad källa!

För övrigt:Det blir bra med honom!
Bara han inte har några gamla lik i lasten,som i så fall kommer att grävas upp å det snaraste.
För min del kvittar GAMLA synder i politiken.Både i vardags och rikstadssammanhang!Men sköt dej,när du är där!

Helena sa...

Från en kvinnas ögon ser Stefan Löfven helt annorlunda ut än från Rolfs....
Visst har Stefan både pondus och stil och i "buse" utseendet sitter utstrålningen !

Inger sa...

Jag tycker Stefan ser väldigt manlig ut.Och snäll!