tisdag 21 juni 2011

Vinnarna i senaste FF presenteras i onsdagens Corren. Om nu inte ett nytt lokalt åskväder drar fram över Correns tryckeri. Då ryker debattsidan med Gustavssons krönika. Finns ju annat trams som är viktigare.
Åkt Rolls Royce idag. Silver Wraith från 1950. Min årgång alltså. Första gången, faktiskt, jag sjönk ner i sätet i en Rolls. Jag sköt upp brickan men champagnen uteblev. På bilden ser du Correns fotograf Matilda, hon smälter samman med The Spirit of Ecstasy, Rolls kylarsymbol som fyller 100 år i år. The Flying Lady kallas hon också, men rätt namn ska vara The Spirit of Ecstasy. Nåt för FredagsFrågan. Förebilden till Ecstasyladyn fanns på riktigt.
Träffade också en DKW från 1957 idag. Cabriolet. 2-taktsknatter är nåt visst.
Demonstrationer i Atén. Plötsligt är alla Greklandsexperter och vet att Grekland har gett högaktningsfullt fan i att hålla ordning på ekonomin. Konstigt att vi hört så lite om det tidigare. Det är bara en fem-sex år sen så kallade analytiker i finansinstitut och storbanker uppmanade till köp av grekiska statsobligationer.
Hur många storbanker i Europa har räddats med skattebetalarnas pengar sedan 2008? Hur mycket har storbankerna betalat tillbaks?
Debatt om sjukförsäkringen i rikdagen idag. Ekot i P1 gick ut med uppgiften av drygt 700 av de utförsäkrade lever på noll kronor. Det är värre än så. De 700 finns bland dom som utförsäkrades 2009. Det betyder att det är dubbelt så många, minst 1 400, som som ställts på bar backe fram tills idag. Men allt löser sig förstås med ett femte å sjätte jobbskatteavdrag.
Midsommar snart. Läs Ingers midsommarvers några inlägg längre ner. Den damen kan skriva, men så har hon påbrå också. Tajm to sleep.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Matilda har extasen på rätt ställe i alla fall. Flying lady(fladdermus?)

Inger sa...

Flickan,som bodde i Svängen,
och som plockade blommor på ängen,
sa:jag blir helt bestört,
både karlar och ört
gör fula fläckar i sängen!

Rolf sa...

Inger, du är en riktig poet och en stjärna på limmerickar.
Trevlig midsommar!