måndag 22 februari 2010

MARILYN Å TOBBE på galapremiär i Kisa. Nån slags barnfilm som vi fattade noll av. Men Anders Blom var där med kameran. På hemvägen: Kylan slog till, minus 20 grader, gissa om om Marilyn frös. Jag slängde på henne ett hästtäcke.

I MORSE: 23 grader kallt. Kom ihåg: Om bara några månader är det 23 grader varmt.

MONICA, INGER & BENNY kommenterar skatter och allianspolitik (se tidigare inlägg). Trion andas klokskap. De rödgrönas misstag: Att inte tillräckligt ofta och tydligt förklara sambandet mellan å ena sidan en stark och gemensam offentlig sektor och en skattekvot som är högre än EUs genomsnitt. Allt fler väljare säger ja till sänkta inkomstskatter och ja till en utbyggd och via skattsedeln finansierad offentlig välfärd. Skattekvoten -- borgarna säger skattetryck, och det används också av "oberoende neutrala" tidningar, radio och tv --- i Sverige har sänkts från drygt 51 procent av BNP till ungefär 47 procent. I klartext: Den offentliga sektorns andel av ekonomin minskar. Så vill alliansen ha det. Det skyndar på "utvecklingen" mot deras paradis: En välfärdsmarknad med privata försäkringar i stället för en gemensamt finansierad välfärdssektor.

OM SKATTEKVOTEn legat kvar på 2000 års nivå hade haft drygt 100 miljarder kronor mer i skatteintäkter.

DET "HÖGA SKATTETRYCKET" i Sverige: Borgarna och deras papers "glömmer" alltid att nämna att skattekvoten hos oss automatiskt blir högre iochmed att stora delar av socialförsäkringarna och arbetslöshetsförsäkringen beskattas, vilket inte sker i andra länder.

3 kommentarer:

Åke sa...

- 24 i morse men inga mygg i alla fall.

Inger sa...

Om alliansen vinner valet(vilket är fullt troligt,med de deras lockpropaganda,och får fortsätta ytterligare ett antal år,så har vi ett nytt Ådalen 2031!!!

Inger sa...

Och förresten blir man skrämd av dagens ungdomsattityd:Vadå facket? Varför det? Hur blev det så här? Återigen:Ådalen 2031!