torsdag 25 november 2010

Rock´n´roll Christmas Party med ThePlaytones --- en av priserna i veckans upplaga av FredagsFrågan. Sponsorer: Kerstin & Sven i Nygår´n. Världen kanske inte vimlar av generöst folk, men de finns!
Kalla Fakta i SVT i går: Så jävla vidrigt. 100-tals "män" i Malmö som köper en 14-årig tjej. Socialen beklagar. Polisen beklagar. Spelar det in att tjejen är zigenare, eller romer som det heter nu? Jag vet inte. Jag vet däremot att sexuellt utnyttjande av minderåriga och kvinnomisshandel har status som prioriterade brott.
Snön ligger vit på lastbilsflaken. sambo JohannasMicke kör lastbil. I tisdags sa han att det var "besvärligt". När Micke säger "besvärligt" betyder det att väglaget är helt åt helvete. Jag hukar i stugvärmen på redaktionen. Värsta lyxen. Bilder från 1970- och 1980-talen flämtar till i Presleydentens skamfilade medvetande: Hur man cyklade ner till stenhuggeriet i Borghamn i värsta snöran. Klockan var mellan fem å sex på morronen och vinden från Vättern tjöt och vrålade. Stenhuggeriet låg bottenfruset. Jag matade kompressorn med olja och kompressorn tuggade i gång. Nästa moment: Köra i gång den italienska VH-sågen (fem vertikala klingor, en horisontell). Ibland hånflinade oturen en rakt i fejset, marmorblocket var nerkört, nytt måste in direkt. Ut till trucken, lasta på blocket, upp med dörrarna som vetter mot Vättern, in med truck och block (ca 2,5 m meter långt och närmare 1,5 meter högt). Fördelen var att man alltid höll sig vaken. Sen kom de grönskande vårdagarna med lön för mödan. Portarna mot Vättern öppna och en ljuvligt bedårande utsikt över en grönblågnistrande Vättern.
USA--INGER, en annan de gränslöst generösa människor som befolkar vår jord. Hon skriver i en kommentar under mitt tidigare inlägg att skiva är på G.
SVERIGE--INGER filosoferar över det här med den svenska vintern. Hade Inger pengar tillräckligt skulle hon bosätta sig på sydligare breddgrader under vinterhalvåret. Cadillac-Bettan instämmer. Ja, kanske det. Ytterligare fyra månader av snö och kyla känns just nu inte så där överdrivet hot. Men vart flyttar Sverige--Inger och Cadillac-Bettan när de vinner en miljon gånger tre på Trisslotten från FredagsFrågan? Glöm inte att skicka vykort, tjejer.
SKRIVIT KRÖNIKA till Correns Motorsidor fredag. Stig Andersson planerar nostalgitempel vid ÖstgötaPorten. Tema: 50- och 60-tal. Husband: The Hub Caps. Utställningar med veteranbilar och MC. Invigning: Före cruisingsommaren 2012. Håll ut!

8 kommentarer:

loFFe sa...

Var är FF?

Torbjörn sa...

På väg.

Torbjörn sa...

Jag skrev Kalla Fakta i inlägget här ovan. Ska va Uppdrag Granskning.

Torbjörn sa...

fy fan så kallt det är.

Torbjörn sa...

va kul det är att skriva kommentarer. Lifvet är fullt av nya upptäckter.

Torbjörn sa...

här kommer en kommentar till. Från mig.

Inger sa...

Jag såg också Kalla Fakta i går .
Den Kommunens Socialtjänstkärringar(läs sekreterare) borde nog söka ett annat jobb!
Det här är ju inte första gången Uppdrag gr.belyser socialtjänstgrodor,så det verkar vara ett problem som finns i de flesta kommuner.
Varför blir det då så här?
Varför ser dom inte en stackars flicka,trasig och använd av hundra!
Använd,förstörd och bara fjorton år!
Polisarbetet i det här ärendet ger mej inte heller förtröstan om att alla svåra brott mot barn ska lösas!
Kan försumligheten i det här fallet vara så enkelt(som Torbjörn skriver)att flickan är rom?
Hon må vara tattare,zigenare, vandrarefolk eller vad du vill,men hon är någons dotter,någons barnbarn och en helt vanlig människa!
Hoppas att dom som har behandlat det här ärendet skäms och far illa idag.För det här var DERAS jobb!!!!
Det duger bara inte att ta på knytblusen,hänga upp "mötepågårskylten"och tro att :Det ordnar sej nog med flickan,bara kaffebrödet nu räcker tilll alla.
Till dom som borde skött polis och socialinsatser i det här ärendet säger jag bara:FY SKAM!

Inger sa...

Du blandar bort mej Tobbe! Jag menade också Uppdrag Granskning!