onsdag 17 november 2010

Verkligheten utanför fönstret: En svart sopsäck. Lutar jag mig fram mellan gardinerna är min spegelbild det enda jag ser, å hur kul är det.
Jag är ingen rebell. Jag plockar upp Oskars skit med en svart plastpåse. Jag lägger tillochmed upp en sån avlång kloss på matarbandet när jag handlar på Coop Konsum eller Hemköp. Undrar hur Dirty Harry skulle agera i motsvarande situation. Apropå skjuta: "Skjut" står det på dörrarna i Corren i Linköping. Undrar hur Dirty Harry skulle agera. (Men i fantasin drar jag revolvern å skjuter glasdörren sönder å samman.)
I min hand: Henrik Berggrens nya bok med Olof Palme i huvudrollen. två verk om Palme var suveräna, nu väntar Berggrens. Men först en bok om Kjell ÖstbergsIsidor Kjellberg, grundaren av Linköpingstidningen Östgöten.
VIVA ELVIS. THE ALBUM går direkt in på nittonde plats på den brittiska albumlistan. Holland: Plats 13.
Jag skulle kunna ge ut ett stort standardverk med berättelser, historier och verser som mejlats mig av Correns läsare. Mats Lööw, Linköping, står för en av de roligaste --- å fräckaste (å tagen ur levande lifvet). Den spar jag. Mats får nu bidra med den här, som inte heller går av för hacker:
"På 70-talet när japsarna kom med sin första V-twin i bågarna hade en polare på jobbet köpt en dylik. Succes förstås. Bågen var om dagarna parkerad utanför vårt kontor på första våningen, folk nästan vallfärdade dit, nickade beundrande över en så praktisk konstruktion och placering av en motor i en mc. En av oss andra, jag säger inte vem, tyckte att det blev lite väl hysteriskt, varå denne någon i ett obevakat ögonblick smög ut med en oljekanna och pumpade ut en dl på asfalten under motorn.
Himmel å pannkaka, den nya fina motorn med den världsberömda placeringen i ramen läckte plötsligt olja!
Bågen försvann och kom aldrig mer tillbaka på den parkeringen. Men djungeltrumman sporde att motorn plockats ner i molekyler utan att man funnit någon läcka."
Tack för den.
INGER kunde så klart inte hålla händerna i styr när hon besvarade FredagsFrågan (om Draken). Så här slank fingrarna på tangentbordet: "En gammal kärlekskrank make/bad frun, vill du tända min stake?/För snart julen är här/och vi dej i julpynt klär/så liknar du mindre en Drake."
I går kväll tvättade jag bilen. Som så ofta efter att ha kört med släp: Tvungen att byta säkring till stoppljusen. I kväll: Tvättar Volvon inuti, plus lite plick å plock. Fairlanen står vinterlagrad i en verkstad i Linköping. Inte konstigt att jag längtar till våren 2011. Men Volvon ska också underhållas. Bruksbilar är som kvinnor.

2 kommentarer:

Rolf sa...

OF, vet Ni vad kannibalpojken fick till middag, när han kom hem för sent?
Kalla handen.

Bettans krypin sa...

Matsas i streetpacks tips ska jag ta efter:))farsan säger att sossarna tappade allt med palme känn som han har rätt:))tobbe henke o jag har börjat lite med rodden igen