måndag 27 december 2010

50-talet regerar. Yeah! Först när Trafikverket lånar museijärnvägens lok från 50-talet blir det ordning å reda på spårtrafiken. Back to basic. Härligt. Vi åkte tåg från Vadstena via Linköping till Överum innan mor och far köpte bil. Tågen tuffade och gick, spelade ingen roll hur höga snödrivorna var (å de var lika HÖGA som en knarkarkvart i Stockholm på 60-talet). Å tågen rullar än.
Helena, Queen of Mjölby, blir förhoppningsvis glad om hon läser Corren i morrn. Hennes namn finns där. Hennes och Olof Palmes, bland andra. Rolfs svärmor förekommer också. Och Monica. Åsså Paola Svensson och Anders Blom, förstås. Deras almanackor vinns av Inger Larsson i Linghem respektive Micke Tonström i Mantorp.
Kattskrället är inne i värsta kåtperioden och hetsar Oskar, labradoren. I natt gick kattskrället omkring och jamade hela natta. Jag hotade med garaget men Frugan lät förstå att skulle nån sova där så var det jag. Stutabås som stutabås. Nu gastar Frugan nåt om Drottningsoffret eller va tv-serien heter. Säkert bara skit men bäst att kolla, för husfridens skull. (Frugan har nåtslags insomningstabletter, en sån ska kattskrället få senare i kväll, hahahaha!)

5 kommentarer:

Rolf sa...

Tobbe skriver SISTA FF i sina spalter idag. Antar och hoppas att det är den SENASTE alt. ÅRETS SISTA.
Det var skillnad sa flickan o gifte om sig.
Ordspråket; Skjut inte upp det som du kan skjuta upp på nyårsafton och älska din näsa så som dig själv.

Rolf sa...

Svärmor fick trisslotten idag och vann 25,-. Så det blir en ny lott i morgon och spänningen är olidlig.
På tal om näsa, så sitter vi med listan för nyår och vi tar vägen över Netto, på väg till Ekholmen och köper deras panerade camembert.
Med varma hjortron blir det klockrent på nyårsafton som efterrätt. Jag har i över 1 år letat efter Curryketchup. I går dök den upp på Lidl, dessutom en spiced variant också, 800 g för 19,90. Om Ni gillar CK, så köp på Er några stycken. I allmänhet nästan omöjligt att få tag på.
Dagab(kanske heter nåt annat nu?) har ofta den tyska CK, men där får bara återförsäljare handla och det är tydligen inte så många som gör.
En del jag frågat har haft den och kallar den för "hyllvärmare" då den säljer dåligt.
Toast med bacon o stekt ägg samt CK är oslagbart till frukost. Jag börjar bli hungrig och kanske får ta något till LHC:s match strax.
Har Ni alla tagit helgledigt? Vore kul med några nya ordspråk.

Benny Johansson sa...

mums:)) bacon och stekt ägg är vad jag kallar frukost:)) hoppas Lhc får storstryk

Monica sa...

Tack så mycket, jag fick också min trisslott idag, men jag vann ingenting.
Det är inte min dag i dag jag hämtade bingolotta vinster 1 bingolott (blir storvinst på torsdag?) och 3 st Sverigelotter utan vinst.
OK för stekt bacon o ägg + lite stekt potatis, sill, lax och ål det går också ner.
Men jag förstår inte de som kan äta havregrynsgröt och lhc ger jag blanka 17 i.

Rolf sa...

Benny o Monica, kul att höra av Er.
Jag vet inte hur det gick/går för LHC. Just nu upptagen med nyårsmenyn och den är viktigare, med så prominenta gäster, som vi ska ha. Af o von och faans och han moster kommer hit och då måste det vara 5 rätters enligt frugan.
Det är väl viktigare att träffas över en tallrik mexikanska jordgubbar(bruna bönor) och lite fläsk, än att krångla till det, så man hellre avstår, förstår inte!!