torsdag 9 december 2010

FRAJJDÄJJFRÖGAN I CÖRREN

Vem är konstnären (X) som enligt egen utsago levt med en särpräglad förkylning i drygt 50 år? Vid 60-talets slut gav sig X hän åt färgen och hela härligheten i en källare i en stad som förknippas med nunnor och (i dag) rockande navkapslar.
X, jämngammal med Sveriges finansminister 1982–1990, blev på 1980-talet något av de (ny)rikas favvomålare. Konst som investeringsobjekt. Det gillade inte X, som vet vad det innebär att utsättas för el– och insulinchocker. En av X bröder vet mycket om skaparkriser. X målningar är en våldsam orgie i färger, men det finns struktur i vansinnet. En fantastisk målare, som inte dansar balett.
Svårt? För normalt funtat folk, javisst, men inte för er.Att vinna: Correns Lollo Asplund får Tomten att framstå som en snålt sniken smålandsbonne och sponsrar med 3 glödhetnya Julskivor: The Refreshments, Christer Sjögren och Måns Zelmerlöw. Motalas Tomtemor och Tomtefar Gunilla & Sune Persson sponsrar med 3 JulTriss ("Mer skrap, fler vinster"). Corren bidrar med 5 Triss.
Svar senast måndag, kl 15.07, torbjorn.gustavsson@corren.se, Torbjörn Gustavsson, Corren, 581 89 Linköping, sms 0708280609, 049412804 (Graceland).

11 kommentarer:

Rolf sa...

Svärmor kunde FF direkt. Det kan ju bero på att inte hon heller dansar balett, va,lätt!

Rolf sa...

Jag tycker att alla bloggare ska bombardera Corren och dess fislirare till byråkrater, om att Tobbe ska ha tillbaka sin blogg.
Muharrem Demirokk har ju haft sin blogg där i månader, sen valet och inte ett ord har han skrivit. I hans fall avstår jag gärna från kommentarer. Mötte den stöddige Paul Lindvall på stationen igår/förrgår(förträngt), så var den da´n förstörd. Vad är det för ett gäng drängar som sköter den här fina sta´n?? Det finns ju ingen ryggrad i beslut och politiker, utan bara en massa mygel för att skaffa sig så stor makt som möjligt.
En sån gaphals som herr Lindvall, skulle ha avpoleterats för länge sedan.

Torbjörn sa...

Ord å inga visor.

Torbjörn sa...

Rolf svärmor brädar Oraklet i Delphi med flera mil. Nej, ljusår.

bibbi vitamin sa...

Nu är jag med i spelet igen.....det var lätt, a piece of cake....

Inger sa...

Nu Rolf,har jag (om inte bombarderat men i alla fall)mejlat Kundtjänst på Corren,(som man kan kontakta i stort å smått,säger dom)och krävt TOBBES BLOGG tillbaka.
BUDKAVLEN GÅR!!!!!

Rolf sa...

Bra Inger, vi måste stå på oss.
I morgon kväll kanske jag hinner med en sen FF och en travbong som vinst.
Tobbes FF var ganska klurig, måste jag säga. Det är nog inte alla som klurar ut den fort.
LHC vann med Guds försyn, för inte var det något ismiljonärerna kunde känna sig stolta över precis.
Särkijärvi får nog bli lite mer djärv i särken innan han spelar Säkkijärven polka, som Charlie Norman och Lennie gjorde.

Carl Regelblund sa...

Jag gissar på Picasso.

Rolf sa...

Nu kommer den kryptiska sena FF, som är svår, men en travbong V64 på onsdag står på spel, om någon svarat rätt till dess.
På Nobeldagen söker jag en Nobelpristagare. 100 år innan han/hon föds åker Gustav till Spa.
När hon/han föds firar kanske föräldrarna med en kall porter. 100 år efter att hon/han föds var man med på noterna i Beverly Hills och när hon/han dör ändras jordabalken, det rörde dock inte hennes/hans grav.
Fick mycket hjälp av en annan Nobelpristagare och har kvar sin lägenhet i Sthlm.
Kanske tog moppen till NK ibland, när han/hon inte tittade på "Pang i bygget" eller "Lilla huset på prärien".
Han/hon delar efternamn med en känd playboy som var kompis med Göring. Hon/han fick sitt Nobelpris på sin födelsedag.
Många långsökta ledtrådar, jag vet, men man kan ju bli travmiljonär på vinsten. Lottdragning kan bli aktuell, lycka till.

Inger sa...

Många långsökta ledtrådar ja,men själva frågan var ju desto lättare!
Rolf söker NELLY SACHS ,Tyskfödd judinna,som fick litteraturpriset 1966.Hon flydde till Sverige 1940,med hjälp från Selma Lagerlöv.
1952 blev hon Svensk medborgare.

Rolf sa...

Bra jobbat Inger, helt rätt. Har också fått 2 rätta svar till min privata mail. Dom ville inte lägga ut svaren på bloggen.
Hinner inte nu, men i morgon kommer en utslagsfråga, som sållar agnarna från vetet och en vinnare av en V64 rad koras. Barn o barnbarn intar snart lyan, med allt vad det innebär, för att baka pepparkakor o hus. Gud giv mig styrka. Ska kolla Tobbe´s o mitt trav också. Ha de! Vilka är kvar i
dansbandskampen? Inte Willez väl?