tisdag 21 februari 2012

Dagens frontbild: Computer Custom Chevy, designad av Anders Blom, Skänninge, mannen med bloggen http://duckflower.blogg.se/ -- Nytt på Gammelbilsfronten. KLICKA på BIL(D)EN så hamnar du där.
Chevan på bilden existerar på bild men finns ändå inte. Ungefär som Jerry Lees Crown Victoria Custom ´51 finns på skiva men inte på riktigt.
Frugan å jag kollade Persson i Svenska Brott. Rikspolischefen ger inte intryck av att vara en sån man vill ska komma när tillvaron kärvar. Men skenet kan bedra.
Apropå Anders Blom. I dag fick jag ett mejl som han skickade i fredags. Correns karantän är allt annat än pålitlig. Bloms mejladress är "godkänd" sen länge, lika fan sätts mejlet i karantän. Hittade flera mejll med svar på FredagsFrågan som inte nådde mig i tid därför att de tvingades ut i karantän. Skickar Triss som tröst. Tröst-Triss.
Ingers mejl om Konsum i Vadstena nådde mig. Läste med stort intresse. Jodå, Inger har en bakgrund som Vadstenabo, ho mä. Fantastiskt. Jag minns den tiden då det fanns fyra Konsumbutiker i Vadstena. Mamma arbetade på tre av dem, sen flyttade hon över till Domus när det stod klart 1966 (tror jag det var). Där Domus, numera Coop, ligger låg tidigare Stadshotellet, det som brann ner en julskyltningssöndag vid 60-talets början. Jag var där. Snacka om adventsljus.
Folk med pengar som vill ta risker snyltar med hjälp av hedgefonder på eländet i Grekland. Hedgefonderna ligger utanför och opererar vid sidan av den traditionella finanskapitalismen. Fackliga rättigheter i Spanien, Italien och grekland ligger numera också utanför allt vad anständighet heter. Ett pennstreck dikterat av ECB raderar ut mycket av vad till exempel kollektivavtalen står för.
1 140 miljarder svenska kronor --- så mycket motsvarar det senaste nödlånet till Grekland. Tänk att det finns så mycket pengar..... Men visst, det är peanuts jämför med till exempel Kinas valutaresrev --- ungefär motsvarande 20 000 miljarder svenska kronor. Funderar på att ragga Kina som sponsor av FredagsFrågan.
Apropå Correns karantän: Hela koncernen går över till nytt redaktionssystem i mars. Blir festligt värre. Tröstar mig med att det blir det sista systemskifte jag genomlider. Huvudsaken att övergången blir smidigare än då koncernen bytte telefonsystem. Ingen kunde ringa till till exempel Corren på en vecka. Men växeltelefonisterna -- heter det så fortfarande? -- sitter fortfarande i Sverige.
Björn Ranelid fortsätter att uppröra. B- och C- och D-kändisar twittrar så pekfingret glöder i hopp om att deras kräkningar över Ranelid ska uuppmärksammas av "media". Vadå. Melodifestivalen är så jävla pinsamt dålig att det är bara att tacka å ta emot när ett genuint lågvattenpekoral tar hem vinsten i en av deltävlingarna. Jag såg eländet för första gången på flera år i lördags. Tror att jag hellre uthärdar ett år på Guantanamo än genomlider nästa avsnitt. Såååååååååå dåligt trodde jag ändå inte att det va.
LHC vann i kväll. Vardåförväl. Skönt för Bergsten & Co på sporten att få lite andrum. Inget är omöjligt inom elitserien. Fixar LHC en slutspelsplats kan laget vinna SM-guld.
Good night sweethearts goodnight!

8 kommentarer:

Leif Lindberg sa...

De banker och finansbolag som lånade ut till Grekland förut har fått tillbaks via skattebetalarna i Europa. Hela det här "krisracet" är ett sätt av högern av trycka ner arbetarklassen. Det är synd att många socialdemokratiska och socialistiska politiker spelar med.

Rolf sa...

LHC SM-Guld???? Du är fortfarande lite sjuk,va!
Vilken optimist.

Torbjörn sa...

Nänä, Rolf , jag tror inte det, men möjligheten finns, teoretiskt. Jag håller så klart på enda laget --- HV71.

Rolf sa...

En färgad man besöker arbetsförmedlingen och undrar om dom har något jobb åt honom.
-Javisst sa förmedlaren, du kan få jobbet som vd på Volvo.
-Va, skämar du?
.Jaa, det var ju du som började.
På tal om teori och praktik.
HV71! why?
Har dom skärpt till sig med lösenorden, eller var det en tillfällighet nu? Samma vågiga text men bara i svart, något bättre.

braveheart sa...

det är kört för lhc fast correns sportchef sa att de skulle vinan guld

Rolf sa...

Mel Gibson du har rätt.
Varför måste lösenorden vara så svårlästa, VAD är meningen? Jag frågar igen, kan du Tobbe påverka detta? Vore bra med ett svar. Vissa saker bara tigs ihjäl : BESKED för f-n. Går det eller går det inte??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Torbjörn sa...

Lugn å fin, Rolf. Jag har skivit till blogger på nytt.

Rolf sa...

Tack, tänk på di gamle, som ser sämre än jag gör.