torsdag 16 februari 2012

Lyssnade på en del av riksdagsdebatten om arbetsmiljön. Riktigt skrämmand eatt höra alliansarnas "argument", men ännu mer skrämmande att höra hur de kategoriskt avfärdade förslagen från S och V om mer resurser till Arbetsmiljöverket å till forskning.
En moderat rugguggla förklarade att arbetsmiljön fixas bäst med hjälp av "regelförenklingar" i lagen om anställningsskydd. Vilket planet kom hon ifrån?
Alliansen hann knappt sätta sig tillrätta på stolarna i Rosenbad innan de riktade värsta svärdshugget mot Arbetsmiljöverket. Bara här i Östergötland försvann drygt en tredjedel av samtliga uppsökande inspektörer.
Arbetslivsinstitutet las ner. Nu är Sverige omkört av många länder när det gäller arbetsmiljöforskning.
En misstanke slog mig under lyssnandet: Många alliansare lever i tron att det inte existerar några tunga och fysiskt påfrestande jobb längre.
Snart BokRea. Start kommande onsdag. Då befinner jag mig i Åtvidaberg. Där finns bokhandel. I går besökte Röda Korsets loppis Kupan i Åtvid. Hittade å köpte: Tre LP med Elvis samt Jailbird Singers enda LP. Den senare har jag tidigare lagt bud på på Tradera, men eftersom priset rusade upp till mer än 200 riksdaler fullföljde jag inte. Hur mycket skivan kostade i Åtvid? 5 kronor.
Lillpojken tog truckkort i går. Vi firade med ärtsöppa å pannkakor på Kasken i dag. Brorsan var också med. Han gick sen vidare till Hamlet. Öldags.... Ungdomen....
Har spelat Connie Francis de senaste kvällarna. Connie & The Jordanaires på en LP som sponsras av Brylecreme. Visste inte ens att skivan existerade förrän den anlände i prydligt paket från Sven & Kerstin. Sånt gör livet glatt leva!

6 kommentarer:

Sven sa...

...skriv: Luca Sestak Boogie 2011 på Youtube. Musik ska byggas utav glädje!

Inger sa...

Jag lydde ditt råd, Sven.
Nu snackar vi Boggie!!!

Sven sa...

...ja du Inger, killen är bara 17 år! Jag tänker avnjuta några bitar av honom ikväll igen, för det är väl inget på TV, och eftersom Tobbes FF var superlätt den här veckan behöver jag inte grunna på den heller.
Ha en riktigt mysig boogie woogie-helg!

Sven sa...

...å du Inger - vill du ha ännu mer boogie så kolla in The Tractors Hale Bop Boogie. Men flytta undan möblerna först om du får danslust!

Inger sa...

Bara 17? Jäklar!!Blev förstås tvungen att kolla "The Tractors" på You tube.Får svårt att sitta still framför datorn.Superhärlig
Boggie woogie !! Tack Sven!

Kid sa...

Inger!
Om du kollar The Tractors hemsida så finns alla texter till låtarna.