tisdag 7 februari 2012

Nu är´e klarrrt: Frida Wallberg försvarar VM-titeln i Cloetta Center fredag 27 april. Kul med positiva nyheter --- vi ses i Cloetta om drygt månader!
Jag fyller snart 62. Statsministern ser helst att jag å andra fortsätter att knega tills vi är 75. Vad säger arbetsgivarna? Å vad säger de flera hundratusentals för vilka det är förenat med fysisk smärta å själslig ångest att harva iväg till jobbet efter 60? Både fack å arbetsgivare härjade i betongen när S-regeringen la förslaget som skulle göra det möjligt för den enskilde att knega till 67.

Nånslags inluensa höll jag mig slafen i ungefär en vecka. Kände mig hyggligt okej i går, men så snart jag stämplat in drabbas jag av en kombination av galna kosjukan, difteri å böldpest. Hur många år är det kvar tills jag fyller 75?

Vad värre var: Både Lilja och Wilhelm insjuknade i hög feber. Nu verkar det vara överståndet. Finns det nåt som gör så ont inombords som när barnbarna far illa?

Riktigt rörande: Åtminstone ett 20-tal mejlare som undrar hur det är fatt med Presleydenten. Åsså Britt-Marie, Susanne, Benny, Risto & Raggarns brorsa som leverererar uppmuntrande sms. (Raggarn själv är principiell motståndare till mejl å sms, men han pröjsar räkningarna via nätet.)

Läste en del. Strindberg mest. Avverkat de två utgåvorna med inlägg från Strindbergsfejden. Fattar mer å mer att Högern såg Strindberg som Hin Onde. Just när högertrossen med Svenska Dagbladet, Konungen & von Heidenstam i spetsen vevar i gång de nationellas insamling till förmån för en pansarkryssare dundrar Mästaren på med artiklar i Social-Demokraten och Aftontidningen där han dundrar mot monarkin å pläderar för den demokratiska Folkstaten.

Fantastiskt: Nationalinsamlingen till Strindberg 1912 inbringade 50 000 kronor. Det motsvarar ungefär 2,5 miljoner kronor i dagens penningvärde. De flesta av de många posterna var på små belopp å skänktes av arbetare som gav högaktningsfullt fan i att von Heidenstam kallade Strindberg för "fullblodsbarbar".

I morrn blir det Åtvidaberg. Apropå det: En av undertecknarna av uppropet till förmån för insamling till Strindberg var Theodor Adelswärd, fideikommissarien på Adelsnäs.

2 kommentarer:

Inger sa...

Hej Presleydenten,välkommen tillbaka! Influensan härjar både här o där.Man får vara tacksam för
pensionärsvaccinet,som man får i "unga år" (65).Men nu vill ju Reinfeldt att vi ska gå i pension vid 75!!Så bra!Då går det ju inte åt så mycket vaccin,för då orkar inte så många att ta sej till vaccinationscentralen och en å annan dukar väl under.Alltid sparar det nå´n krona!

Pensionskaffet blir, i framtiden ,en ganska sorglustig historia,eftersom den är arrangerad i samråd med arbetsgivare och Begravningsbyrå.
Pensionsblommorna återanvänds som kistdekoration!

Men jag tror ändå att vår Statsminister behagar skämta med oss.Han har nog kommit fel i almanackan och tror att det är den
förste April?
Byta jobb mitt i livet,sa han.
Med vem?
Och ungdomarna,som väntar ut dagens pansjisar för att få ett jobb,dom får vänta ytterligare 10 år!
UR LED ÄR TIDEN!
Läste att vår Statsminister var tvingad att stanna i hemmet någon dag för magsjuka!
Vaddå stanna hemma?Det är väl bara att jobba!
Dom som har cancer och är utförsäkrade måste ju jobba!
Reinfeldt var ju bara bajsnödig!
Det finns väl toaletter på Rosenbad?

Torbjörn sa...

snyggt jobbat, Inger!