torsdag 23 februari 2012

Ett barn är fött. En prinsessa och tronarvinge. Så här såg det ut 1968. Donnorna hade läckert hår på den tiden. 1968. Revolutionsåret. Elvis ComeBackYear. Jag var ordförande i Vadstena SSU. Sovjet ockuperade Tjeckoslovakien. USA mördade i Vietnam.
Blåsten väckte mig halv fem i natt. Lät som gammeldansens vänner höll seans på vinden. Gick ut för att hämta Corren. Hade inte kommit. Slog på radion. En röst förklarade att Victoria och Daniel klampat in på BB -- som vi sa förr -- strax före ett.
Kul för föräldrarna att det gick bra. Kul för Carl Gustaf att bli morfar. Fattar hur han mår. Storstilat. Underverk är alltid härliga att skåda.
Johannas födelse i mars 1978: Vi hade varit insnöade i flera dygn, och till BB i Motala är det tre mil från Borghamn. Vår Herre vakade över oss och 19 mars mojnade vinden å snöandet upphörde. Men kallt var det. Drygt 20 grader när jag tidigt på morronen 20 mars knatade ut till Rekorden för att starta upp den. Å tro´t eller inte -- men den bil som aldrig startade utan massivt krångel gick igång direkt. Vi lämnade av Jeppe hos mor å far i Vadstena å drog vidare till Motala. Knappt fyra timmar senare föddes Elsa Tora Johanna.
1979 var det dags igen. Siri var snabbare. Jag skiftade eftermiddagsskift på Plastbolaget när Frugan ringde å sa att det nog var läge flr mig att ta mig hemåt för att plocka upp henne. Datum: 12 juni. När hon ringde var det barnkalas eftersom Jeppe fyllde år. Mor tog hand om Jeppe å Johanna, jag å Frugan styrde bilen mot Motala. Drygt en timma efter ankomsten till BB föddes Siri Alice Fredrika.
Jag föddes 1950. Samma år som Gustaf VI Adolf trädde till som konung. Elva år senare mötte jag Kungen.

10 kommentarer:

Rolf sa...

I morse på radion, tyckte dom att den nyfödda prinsessan, skulle ha ett EU-anpassat namn och jag förslog direkt EULALIA EUGENIA.... Eulalia var väl namnet på Åsa-Nisses bil och Eugen är väl kungligt och här med en kvinnlig variant.
Nu är lösenorden oläsliga igen, tar en chans i alla fall. Brått lönar sin inte på bloggers tydligen.

Rolf sa...

Jag ställer en fråga rakt ut till Er andra- Vari ligger vitsen med oläsliga lösenord?????? Kan NÅN förklara.

Karro sa...

haha hur kan dom va oläsliga när du kan kommentera:)

Karro sa...

jag kunde läsa utan problem, hur är det med synen rolf:)

Rolf sa...

Jag får ofta försöka flera ggr, tills det blir rätt. Inga problem med synen.

Inger sa...

Nu är dom faktiskt mycket lättare att läsa.Dom förra var lite jobbiga.

Risto sa...

Nu lätt att läsa lösenorden, och dagens Fredagsfråga är inte alls svår, Karro.

Sven sa...

Rolf, jag tänker så här: Livet är inte alltid alldeles spikrakt och lättfattligt - varför ska då inte lösenorden vara som livet i övrigt?
Och kanske är det så att när du kämpar med att tyda lösenorden så skänker du en andra tanke till dina nyss skrivna rader och funderar över om de verkligen är värda att vidarebefordra till omvärlden.
För tänk om det är Torbjörn som har beställt suddiga lösenord för att inte få så många kommentarer?
Sudda, sudda, sudda bort din sura min...:-)

Rolf sa...

Den förklaringen köper jag inte Sven. Jag tror att Tobbe vill läsa alla kommentarer. Därför ser jag ingen vits i att krångla till dom. Dom har varit bra tidigare. Man är aldrig sämre än att man kan ändra sig.

Sven sa...

Rolf: Kanske var jag lite otydlig, men på slutet fanns en smiley; tanken var att du skulle ta hela kommentaren från den lättsamma sidan och inte på blodigaste allvar.Jag ska bli tydligare i fortsättningen.
Ha de´!