fredag 27 maj 2011

CÖRRENCRÖNICA LÖRDAG

Många raljerar över Facebook. En av mina FB-friends berättar om en skitförnäm snubbe som förklarade att Facebook är forumet där the white trash utbyter tankar.
Jag är vän med bland andra Barack Obama, Johan Birath och Muhammad Ali. Oss whitetrashare emellan.
Kinna Björklund, Linköping, är ännu en. Hennes historier är beroendeframkallande. Man vill bara ha mer. Jag väljer en av de kortare: Har du hört att Sörens fru har lämnat honom? Nej, det visste jag inte, hur tar han det? Nu är han lugn, men först trodde han att hon skulle komma tillbaka.
Att LO–förbundet Handels med 145 000 medlemmar, de flesta kvinnor, kongressar i Stockholm sätter inga avtryck i nyhetsrapporteringen. Media uppmärksammar hellre den låga kvinnliga andelen ledamöter i börsbolagens styrelser än Handels kamp för vettiga arbetsvillkor för butikskassörskor och andra.
Jenny Carsk, Linköping, representerar den genomsnittliga Handelsmedlemmen: Kvinna och under 30 år. Det fackliga engagemanget är självklart.
– Det är både kul och viktigt att jobba fackligt, säger Jenny.
Som är frisör med Hairstudio Unique i Linköping som arbetsplats. Just nu är det fackligt arbete på heltid för Jenny. Tillsammans med Marie Eriksson dammsuger hon arbetsplatserna i Motala. Uppsökande verksamhet.
– Eftersom Handels har kollektivavtal med så många små arbetsplatser behövs såna här insatser.
– Medlemmarna är jättepositiva, och vi skriver in nya medlemmar hela tiden.
Handels avd 16 genomförde tidigare ett liknande projekt på Tornby. Erfarenheterna är odelat positiva.
– Vi har besökt medlemmar på ett 50–tal arbetsplatser i Motala, säger Jenny.
Socialdemokraterna under Håkan Juholts ledning tycks åter få fast mark under fötterna. Juholts styrka är att han inte är så förtvivlat och ensidigt fixerad vid högerregeringens politik. Med Juholt i ledningen fokuserar S på den egna politiken. Fast ibland slår det slint. Som när Juholt avfärdar Thomas Bodströms kritik med att beskriva Bodström som en taskig deckarförfattare. Hur var det nu, skulle inte S vara det öppna, generösa och inbjudande partiet?
Jag skrev i går att nio vykortssvar på den senaste FredagsFrågan kom på omvägar, dvs Småland. Tre av de nio kan snart skrapa Triss: Anna–Lena Nilsson, Skänninge, Ulla–BrittNorling, Linköping, och Kerstin Zachrisson, Vadstena.
Apropå US och akuten: Hur kommer det sig att så många som egentligen bör uppsöka vårdcentralen istället tar sin tillflykt till akuten? Skärpning!
Apropå gårdagens FF: Svar från både Sicilien, Danmark och Mantorp.
Trevlig helg, God bless you & adios!

4 kommentarer:

Rolf sa...

Jag dammsuger hemma och lyssnar på Johnny Cash t o m död, men inte Jenny Carsk. Di sma undar jordi med snabbköpskassörskan hörs här näst.
Svärfar har ringt från Sicilen och hälsar från maFFian, men hade löst FF. Kan ingen lösa min lätta FF. Det vore ju skandal annars med alla intelligenta bloggare.
Tonfisksallad och vitt vin på balkongen passar väl en fd musiker med perfekt gehör. Man jobbar inte på ackord längre, tack o lov.

Inger sa...

Jo,jag kan!Har bara inte läst bloggen förrän nu.
Fredrik hette han,statsministern.
Reinfeldt i efternamn.
Idag har vi varit på en guidad stadsvandring i vår vackra stad.
Gator,gränder och hus,som jag inte visste att det fanns. Kullersten som jag aldrig förr har trampat och så domkyrkan förstås.
Efter kulturvandringen åt vi en skapligt dyr fiskbit på Storans veranda.
Bergtunga med vårprimörer =
1 liten fiskbit
4 st.sparris
1/2 rädisa,faktiskt sant!
3 st morötter ,med lite blast,så himla små, att maken skulle bli
galen på mej om jag drog opp så´na ur hans trädgårdsland.
Men kökspojken hade kanske gallrat i morotslandet?
Men det smakade gott.
Smakar gott gör också nattmackan vi gjorde oss, så fort vi kom innanför dörren.Leverpastej och saltgurka duger länge det också.

Rolf sa...

Bra Inger han hette Fredrik Reinfeldt även 1966, 1 år gammal.
Mackan du beskriver kör vi ofta med i det här hemmet, underbart. Vi köpper hinkvis med den vita gurkan från Ekängen.

bibbi vitamin sa...

Saltgurka...mmmmm, birdie nam nam!