lördag 28 maj 2011

Snart söndag, lördan försvann som i ett töcken, men kul att träffa Sven å Kerstin Hellerström från Linköping i Rimforsa. De är medlemmar i Svenska Mercedesklubben, som rullade in för den traditionella meetingen, idag på Rimforsa Strand.


Hellerströms ambulans från 1964 är en verklig relik. Förra sommaren var en gul, nu är den vit, som den var då den körde sjuklingar i Jämtland på 60- och 70-talen.

Regnet höll sig i bakgrunden hela dagen, men nu pepprar det taket. Låg å slöläste några Se-tidningar från 70-talet tidigare. Fräckissidorna bjöd på bland annat den här: Knivmakare Johansson hade två söner. Den ene gick dubbelvikt, han kallades Fällkniven, den andre var svår på fruntimmer. Han kallades Slidkniven.

I ett av numren från 75 berättades om en tragisk händelse som flera av er säkert minns. Sex A-lagare i Motala dog efter att ha druckit hemkört som tillverkades i bland annat Vadstena. Raketbränsle kallades metanoldrycken. En vårdare var inblandad, jag minns inte om han fälldes för brottet, och det står inget om just det i Se.

Correns Lotta Willsäter dök upp i Rimforsa. Hon föll direkt för ambulansmercan sen hon provsuttit förarsätet. Lotta är ungefär 165 cm och är som klippt å skuren i förarsätet (som inte går att skjuta bak). Sven är 194 centimeter lång.....

Fan så slö jag varit i kväll. Låg i soffan från sju till tio. Sen kort promenad med Oskar. Sen soffan och kaffe. Har inte ens orkat kolla svaren till FredagsFrågan. Nu sängen.

Goodnight sweetearts goodnight.

1 kommentar:

Sven sa...

Aja, baja Torbjörn! Faktakoll är A och O för en journalist. Förstår inte hur du kunde missa hela fem centimeter? Jag är väl ingen jäkla pygmé heller? Det handlar ju om 199 välbyggda centrimetrar. :-)