onsdag 27 juli 2011

Så är Presleydenten morfar på nytt. Lilja föddes i måndags morse på Västerviks BB. En stadig krabat på fyra kilo. Frisk å frejdig. Selma, 17 månader, är plötsligt storasyster. I morrn är frugan å jag barnvakt hos Selma när övriga familjen drar till Västervik för efterkontroll, eller vad det heter.
Eftermiddagen tillbringades i Linköping. Kläder å lite annat till Selma, Wilhelm å Lilja. Ingvor, Linn å jag käkade gott på dendär restaurangen mellan Stora torget och Ågatan, den som var kinesrestaurang tidigare. Käket smakade superbt. Så en snabbis till Toys ´R Us på Tornby. Där hittade jag äntligen nallbjörnen till Wilhelm.
Störs av den norske massmördarens hånfulla flin genom vindrutan. Fick i går mejl från en tjomme som var aktiv samtidigt som jag i Fabriksarbetareförbundet på 70- å 80-talen. Ett av hans barnbarn och två kompisar, aktiva i SSU, hade planerat att delta i AUFs läger på Utöya. Den ena av kompisarna blev sjuk. De övriga ställde in. "Du kan tänka dig hur tankarna gick i fredags kväll", skriver han.
Sol, sommar & semester. För en vecka sen besökte vi Kerstin å Sven. Wilhelm, Johanna, Micke, Ingvor å jag. Härligt med friends. Å vilken tårta!
I samma stund som ultrahögerextremisten mördade tonåringar å ungdomar på Utöya stod Ingvor å jag i en gudomligt vacker beteshage å följde det rörelsemönstret hos det sista föl som Ingvor sålde.
Sent i går kväll torterade jag mig genom att läsa en del av de högerextrema sajter å bloggar som förpestar Internet. Terroristen i Norge är ingen galning, hans idéer lever mitt ibland oss å runt om i stugorna sitter folk å laddar ner hans så kallade manifest å nickar bekräftande åt hans "sanningar".
Torget i Oslo: Vilken syn. Ett gigantiskt hav av blommor. Blommorna slokar men de värden som blommorna symboliserar knoppas å lever vidare.
Goodnight sweethearts goodnight.

3 kommentarer:

Rolf sa...

Det är väl fortfarande en kinesrestaurang.

Helena sa...

Tyvärr är han inte en ensam galning, man blir mer än rädd av att se på nätet om hur hans åsikter delas.
Suttit o läst om de ungdomar som miste livet,de flesta var mellan 14-19 år, fick sluta läsa för jag såg inget för alla tårar.

Sven och Kerstin sa...

Spelar just nu Don Rader: "The Detroit Rockabilly Man" Han sjunger på en av låtarna om Rock´n´roll Grandpap. Gissa vem vi tänker på!
Kul att ni kom. Krama Ingvor!