söndag 8 mars 2009

8 MARS --- THE DIXIE CHICKS

THE DIXIE CHICKS --- three Real Heroes. Drog sig inte för att kritisera Georg W Bush, drog på sig det konservativt inskränkta Nashville-etablissemangets kritik men stod på sig och vann hela världens respekt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Rolf får min hjärna att snurra. Jag vet att jag har varit ifrån Sverige i mer än 45 år, men jag trodde jag fortfarande kommer ihåg svenska något så när. Rolfs skriverier får mig att tvivla. Jag kan aldrig fatta vad han talar om, allt skrivit i 'rebus.'
Blues: Bästa skivan jag hört är : The Wolf That House Built med Little Axe. Utgiven 1994 genom Sony av OKeh/Epic.
Kommer ihåg larvet med hot mot Dixie Chicks här i USA. Massa fåniga kommentarer från folk med mindre fungerande hjärnor. Gruppen ansågs av en del som traitors, ingen hänsyn till att enligt lag får man ha en åsikt, och uttrycka den, om allt och alla.

Helena sa...

"Chicksen" för fram mycket i sina texter. Mycket kloka ord men samtidigt provocerande. Frågan är: Om det varit grabbar/män som framfört låtarna, hade de blivit lika tufft behandlade ??

Deras CD Taking the Long Way 2006 är mycket bra. Rekommenderas varmt.
(Bra vinst tävlingsledaren!)

Anonym sa...

Inger....Torbjörn har namnsdag idag. Det går ju bara att tolka på ett sätt, eller hur?
Återkommer med några nya rebusar.

Anonym sa...

PS Var glad att hjärnan snurrar fortfarande. Såg uppdrag granskning igår om Mimmi, vars hjärna helt slutat att snurra pga slarv vid operationen. ST-läkaren som utförde den, hade backup till och från via överläkarens mobil, pga att han gick på lunch. Man skar bort mer än den ofarliga cystan, som var anledningen till ingreppet. Hemskt att se.

Anonym sa...

Håller med Rolf, det var fruktansvärt.
Grattis Torbjörn!

Torbjörn sa...

Inger, du är inte ensam om att få snurr när du läser Rolf. Men ibland kan det va nyttigt för hjärnan att åka karusell och virvelvind. Sägs det.

Anonym sa...

Lite hjärngympa är aldrig fel, om det nu finns nån kvar.