onsdag 21 oktober 2009

BP-GUBBEN Siewert tittade in på Kisaredaktionen. Han är alltid lika välkommen. I famnen: En uppsättning BP-kepsar, en retro BP-isskrapa samt en omgång BP-nyckelringar.
--- Går kanske att ha som priser i FredagsFrågan, sa Siewert.
SJÄLVKLART. Absolut.
MERA SIEWERT: Han anmälde sig som medlem i fall PinUp-klubben drar i gång igen. Härligt. Medlemsmatriklen blir bara längre och längre. Inte ett enda kvinns har anmält sitt intresse. Hur ska man tolka det? Får de förresten vara med? Kvinnorna. Nåt att grunna på när löven faller av och det tycks som en evighet innan saven stiger åter.
LINDQVIST och jag käkade på Röda huset. Potatismos och stekt falukorv. Sen stövlade vi vidare till Larssons Färg. Där dignar hyllorna av advents- och julbelysningspaket. Jag beställde en lång slinga med olikfärgade lampor som blinkar. Måtte det snart bli första advent.
JOHANNA --- dottern som driver Café Södergården utanför Kisa --- har förbjudit mig att sätta upp blinkande belysning på cafébyggnaden. "Hör du det, du får inte!!!" säger hon, och jag undrar varifrån hon fått den envisa bestämdheten. Från sin mor så klart.
JERKER HALLENBERG, Correns rekorderligt rigoröse researcher, han som drar vinnarna i FredagsFrågan, får mycket att stå i på måndag. Prisbordet är värsta julklappsutdelningen.
JAG ÄR TRÖTT. Nu släpade sig Lindqvist in på redaktionen. Å inte har vi druckit eftermiddagskaffe. Det är ingen ordning på allting. Har just skrivit en längre artikel --- Lindqvist fotade --- om en ung, arbetslös tjej som funderar på att starta egen städfirma. Jag funderade på samma sak på 80- och 90-talen. Nu städar jag caféet. Folk som städar är att lita på. Anna Anka och Filippa och Fredrik Reinfeldt hyr in städhjälp. Just det.
CAFÉET 13 NOVEMBER: Fredrik Frallan Jonsson.

6 kommentarer:

Åke sa...

Du har varit på lyset i eftermiddag, med andra ord.

Johan sa...

Kul att gubBPumpen tittade in. Skulle gärna vilja titta på kepsarna. Du fick dej en skrapa eller två också.

Torbjörn sa...

Tänt va dä här.

Torbjörn sa...

Jag fick mig en skrapa. Flera kepsar är vinster i FredagsFrågan, håll utik i Cörren.

Helena sa...

Låt Johanna slippa blinkande lampor, då blir det ännu flera hemma hos dig. Fast har du verkligen plats för flera slingor ?

Så jäkla ruggigt idag så jag värmde mig en mugg glögg - Advent/Jul känsla,vi är snart där !

Sussie sa...

Hej "galning", jag går med i er "Pinupklubb" men tänk på att jag bor i Västervik så ni måste starta en blogg eller hemsida.
Såg du inslaget om Mona Sahlin i svt Aktuellt ikväll? Så fånigt det var. Varför måste det jämt kallas in en "expert" som står och babblar, de borde intervjua ombud och andra vanliga medlemmar.
Jag läste din intervju med Eva Lindh, hon verkar skärpt.