tisdag 20 oktober 2009

KOLLA INLÄGGET här nere. Video med en 57a Ford Fairlane 500 Skyliner Retractable. Och se vem som kliver in i den magiskt magnifika kärran --- Lucille Ball. Vi som har några årsingar runt maggen minns Lucy Show. Ni andra är bara att beklaga.
ANDERS BLOM äger just den sån här Skyliner. I helgen får jag träffa dom. Känns härligt med nåt att se fram emot.
HELGEN SOM VAR: Hästar, hästar och hästar. Frugan, Linn och jag tillbringade lördagen i ridhuset vid Vretagymnasiet. Kinda Ridklubbs lag segrade. Jag frös.
KUSIN VITAMIN Christina --- härligt att du följer bloggen. Nästa gång du besöker Johannas café får du se farfars tavla på väggen.
SVERIGEDEMOKRATERNA fasar och varnar för muslimerna. Det finns tokstollar och fanatiska fundamentalister inom varje rörelse och religion. Inom Sverigedemokraterna vimlar det av dem. I går såg jag min favoritmuslim på tv. Muhammad Ali. Varför var han tvungen att gå upp i ringen mot Larry Holmes? Där, i det fruktansvärda slagregnet mot Alis huvud, försvann näranog en hel uppsättning hjärnceller.
TRÄFFADE fackligt aktiva i IF Metall i västra Östergötland för en vecka sen. De är bekymrade över att Sverigedemokraternas retorik går hem bland många medlemmar. "Vore det val i dag skulle SD absolut komma in i riksdan", sa flera.
JAG TALAR men en arbetsförmedlare i Linköping. Arbetsförmedlaren är orolig. Mycket orolig. Arbetsförmedlaren ser hur enskilda hanteras som nåt som katten släpat in. Enskilda som enligt det nya regelsystemet är för friska för att vara sjukskrivna och för sjuka för att kunna ta ett jobb (som ändå inte finns). Ytterligare minst 300 personer i Linköpingstrakten kastas ut ur sjukförsäkringen vid årsskiftet, säger arbetsförmedlaren.
DET BLÅSER kalla vindar i Sverige. Föraktet för svaghet vinner terräng. Alliansens budskap är vi mot dom eller skit i andra, tänk på dig själv. Den snäva individualismens smörjmedel heter skattesänkningar till oss som jobbar heltid och tjänar bra. Syftet är att få oss att stirra sig blinda på vår egen navel och inte skänka en blick åt andra, eller att fatta de lite större sammanhangen -- som till exempel att ett socialföräskringssystem som finansieras kollektivt med skattepengar är det överlägset bästa när det gäller att fördela resurser rättvist.
LUCY SHOW --- undrar om man skulle skratta på nytt om programmet vevades i repris mi dag? Dick van Dyke Show --- nån som minns det?

7 kommentarer:

Johan sa...

Att SD vinner mark är ju bara att acceptera. Tydligen är det många svenskar som delar deras uppfattning om invandring och allt vad det medför.
I våra fängelser är invandrare kraftigt överrepresentaterade och det är klart att folk blir förbannade på, då dom dessutom får betala detta på sina skatter.
Jag är inte förvånad över SD:s framfart och man måste ju även acceptera vad deras väljer har för åsikter. Vad tror du svenska medborgare skulle råka ut för, om dom befann sig i våra invandrares hemländer ang socialhjälp, fängelse mm mm.
I programmet Efterlyst, hör man nästan uteslutande att förövaren pratade svenska med brytning. Man får nog vara ganska naiv, om man tror att det går hem hos Svensson i tv-soffan.

Torbjörn sa...

Hallå Johan --- jag instämmer i mycket av vad du säger, och det går inte att nonchalera fakta som visar att invandrare är överrepresenterade i fängelserna. Men därifrån till att skuldbelägga till exmepel muslimer, som Sverigedemokraterna gör, är att gå för långt i primitiv argumentation. Det stora hotet mot Sverige är en politik som tillåter klyftorna att öka och arbetslösheten att växa. Klart som fan att hederligt folk som går länge utan jobb, eller t o m tvingas till socialen, reagerar och tar till sig enkla, lättköpta förklaringar som allt elände är muslimernas fel. Och inte blir det bättre av att aningslösa svenska kommunpolitiker faktiskt begår såna korkskallade dumheter som att faktiskt förbjuda till exempel skolavslutning i kyrkan av nån slags missriktad omsorg om till exempel muslimer. Sånt gör folk förbannade.

Johan sa...

Det är inte bara muslimerna och deras leverne, som gör att SD ökar.
Det är alla invandrare, som inte följer lagar och förordningar och ligger samhället till last. Åk ner till ex.vis Turkiet och be om försörjningsstöd, en lägenhet, rekvisitioner till mat och kläder och ändå uttryck ditt missnöje, så får du ser hur det går. Ordet försörjniningsstöd finns nog inte i turkiskan m fl språk/länder.
Accepterar man inte lagar och förordningar i det land man vistas i, tycker jag att man ska dra "hem" igen. Tillåter man en så kraftig invandring som vi gör, måste man också ha resurser att ta hand om människorna/problemen.
Klarar man inte det, måste man dra i bromsen någonstans, eller hur?

kusin vitamin sa...

Hej Johan!
Håller inte riktigt med, nu är det Muslimer som får bära hundhuvudet.
Man vinner alltid på att göra ngt konkret själv, istället för att hoppa i den allmänna svenska gnällfloden.Det är vi som röstat fram politikerna, eller...
Engagera oss gör vi väl alla i våra barn , är man inte nöjd med skolavslutningarna så uppvackta de lokala politikerna, tappa inte sugen världen är full av tappade sugar.

Johan sa...

Man ska inte dra några förslutade hastsatser. Man kan inte dra alla folkslag över en kam och det gäller även muslimer förstås. Jag pratar om ALLA invandrare som missköter sig och inte förtjänar att få vara kvar här. Att vi ska "försörja" dom i alla fängelser dessutom, blir magstarkt.
Tappar dom sugen, tycker jag att dom ska göra det "hemma". Det värsta är väl att dom suger en del i tappen, i samband med många väldtäkter.

raimo sa...

Debatten handlar väl om att dendär Åkesson skyller allt på "muslimerna" men inte går det att dra alla muslimer över samma kam. Det finns idioter i SD men det betyder inte att alla är idioter.

Johan Zweistein sa...

Bra Raimo, det går inte att göra 2 flugor på smällen samtidigt.
En del är idioter men inte alla.
Inte ens i SD. Deras budskap går hem hos allt flera och ju mer kriminella invandrare vi får, desto fler väljare får SD. Det kan ju t o m en idiot räkna ut.