onsdag 7 oktober 2009

ROCKABILLY RADIO just nu; Breathless med Jerry Lee. Suits me fine, och den 20 november drar gubben in i Cloetta Center. Rock´n´roll!

POLISEN: Aftonbladet skriver om de många anmälningar om våld mot kvinnor som riktas mot tjänstgörande poliser. Kvinnorna som anmäler är kvinnor i polisernas närhet. Det stinker.

SKRIVER om arbetslösheten bland unga. Nån som minns hur Maud Olofsson vrålade och gastade om den höga ungdomsarbetslösheten valrörelsen 2006? Nu är den ännu högre, men den svenska politikens Prussiluska tiger still.

AKTUELLT i SVT i går vevade allianshögerns "skattechock"-budskap. Har alliansens PR-byrå flyttat in i Aktuellt studio?

JÖRGEN AUER smet förbi, lyssnade till Jerry Lee och försvann.

NU ÄR DET officiellt att Ulf Holmertz ska till 24Corren. Fast att Hjärnverket med Johan Birath och Björn Eriksson kommer inom kort är inte officellt. Men du som läser det här vet. Fornminnesbloggen Tobbes Värld är alltid först.

FACKET I NORGE räknar in nya medlemmar på löpande band. Läs www.lotidningen.se

LULA, Brasiliens socialistiske president, är i Sverige. Han är gammal metallare, var ordförande på Scania i Brasilien, och fick tidigt kontakt med svenska Metall, som stödde kamraterna i Brasilien under militärdiktaturen (som hölls under armarna av USA). Lulas arbetarparti stöds i första hand av de fattiga och jordlösa. Regeringens familjeprogram för fattigdomsbekämpning Bolsa Familia når i dag ungefär 12 miljoner hushåll. Det samarbete som Brasilien inlett med Indien och Sydafrika, i syfte att bryta fattigdomen, hör till det mest intressanta som pågår inom världspolitikens ram. Så visst händer det en del.

4 kommentarer:

Den skrattande polisen sa...

Vad är det som stinker?
Det finns många poliser som är våldsbenägna och det kan säkert gå ut över fruar och sambo. Varför skulle just dessa kvinnor "fejka" övergrepp? Jag förstår inte vad du är ute efter. Jag ser ingen anledning till att dessa kvinnor, skulle vara en grupp som är mer intresserade att anmäla övergrepp, än andra!! Ett förtydligande kanske är på plats.
Det finns "spår" av både nazism och maktgalenhet, hos en del poliser, så det kanske är just anledningen till att deras partners tuktas oftare än andras. Det skulle ju i så fall förklara antalet anmälningar, som du tycker är så anmärkningsvärt högt och stinker. Jag kan inte tolka din skrivning på annat sätt, än jag bemött den här.

DSP sa...

Vid närmare eftertanke, så kanske du menar precis det jag påstår. Att vissa poliser gärna vill ha "lydiga" kvinnor och därför tar till övervåld. Det stinker ju förstås. Vore bra att höra vad du menar.

Torbjörn sa...

Jag lutar åt din senare tolkning, ja.

DSP sa...

Bra, då är vi överens och jag delar den stinkande doften.
En lydig kvinna, är en lycklig kvinna, tycker nog många skunkar med batong.