måndag 22 mars 2010

HOLLYWOODFRUAR. Folk kollar på sånt. Vad säger det om mänskligheten? Eller att Anna Anka får en egen serie. Vad säger det? Om mänskligheten. I Aftonbladet i fredags: En tv-krönikör var upprörd över att nåt slags matlagningsprogram med en fetfläskig Plura Jonsson bara lockar knappt 40 000 tittare. Upprörd? Det är väl ett friskhetstecken om nåt.
Alla dessa tv-kanaler. Ju fler de blir, desto eländigare blir programmen.
Apropå affärsidéer: Stora riskkapitalbolag tar över mer och mer av skolor och äldreomsorg -- med skattebetalarnas pengar som "risk" --- och nu är turen kommen till apoteken. Det snackas om att "marknadens" villkor ska gälla, men det gäller inte här. Riskkapitalisterna skrattar ända ner till skatteparadisen. "Friskolor": Skattemedel pumpas in, vinsten plockas hem av "entreprenörer". Så jävla lurade vi är. Rättare sagt: Hur är vi skapta som finner oss i sånt?
Kommentarerna om Handels strejkvarsel: Ska bli kul att läsa vad Corren skriver på ledarsidan. Ska vi slå vad om att förbundet med de många lågavlönade kvinnorna får kritik?
Snart bussen till Kina. Nu skrev jag fel. Kisa ska det va. Buss till Kina, hur lång tid tar det? Kanske en affärsidé: Bussresor till Kina. Där finns jobben.

11 kommentarer:

Rolf sa...

Jag fick ett vykort från Kina med kinesiska muren på, utav en kompis.
Han skrev på baksidan : Mät ut den här om du kan. Jättekul.
Håller med Tobbe, hur faan kan man titta på Hollywoodfruar? Anskrämligt. Den ena är tommare i huvudet än den andra. Dom har bara stoppat "hyskan" i plånboken och kropparna ligger i händerna på alla plastkirurger. Anna Anka och hennes gelikar kan dra nåt gammalt över sig och det gör dom ju också stundom. Dom måste ju avbetala på underhållet från åsnorna, som står för fiolerna. Det är sämre än dansbandskampen och alla såpor sammantaget.

Inger USA sa...

En av mina skolvaninnor tog taget fran Stockholm till Tokyo pa 60-talet. Det tog sju dagar att korsa det davarande Sovietunionen. Alla tagdorrar lastes da taget reste genom Osttyskland. Taget akte farja mellan Vladivostok och norra delen av Japan. Jag fick vykort fran Vladivostok.
Har i USA finns det sa mycket skit pa TV att man borde ha stovlar pa sig. "150 channels of crap" som Pink Floyd sjong.
Obama och demokraterna fick igenom borjan pa ett nytt forsakringssystem for USA. Mer an ett halvt sekel efter att Europa kommit pa hur man skall gora. Landet har drivs alltfor mycket av profit.

Yvonne sa...

Obama ska hyllas, vilken politiker han är. Jag vill ha ny regering i Sverige men den här gången blir det inte sossarna, jag röstar på mp tack vare Maria Wetterstrand.
Inger är du i USA på riktigt?

Inger USA sa...

Yvonne,
Ja, jag har bott har sedan borjan av 1960 talet. Bodde forst i California, sedan i Oregon och Colorado och nu i Washington state.
Man maste flytta pa sig for att se nya vyer och uppleva nytt.

Åke sa...

Hälsa Hollywoodfruarna.

Helena sa...

Grattis USA för steg mot ett rättvisare samhälle.
I Sverige arbetas det i motsatt riktning.
Det gamla blir "nya".

Försäkringar blir bidrag.
Trygghetssystemen blir Otryggsystem.
Minskat utanförskap blir ökat utanförskap.
Privatiseringar inom vård/omsorg och skola. Pengarna ned i fickor, men inte till de fickorna de kom ifrån.

Många gick på att det "nya" skulle vara eller bli bättre.
Snacka om att ha blivit lurad - både en och två gånger för mycket ?

Åke sa...

Läste om Kalle igår i ÖC, som blivit bedragen av sin hustru och fått ett barn som inte var hans.
Han har hotat pappan till barnet, till livet 2 ggr. Varför slår han inte ihjäl käringen?
Detta är vanligt förekommande missriktad ilska.
Den äkte mannen hittar älskaren i garderoben och skjuter honom. Det är ju hustrun han ska ta livet av, om nån.

Inger sa...

Två skribenter skriver i sin ledare den 23 mars att kravet på heltid för en handelsanställd är problematskt!Men alla som vill och behöver en heltidstjänst och en heltidslön ska kunna få det, för att kunna försörja sej själv och sin ev. familj.Precis som, t.e.x,en ledarskribent på en dagstidning !!

Torbjörn sa...

Du talar så rätt och redigt, Inger, stolt att ha dig som stadig gäst på bloggen.

Inger sa...

Ja,man kan ju bli förbannad för mindre!!!Dom här två ledarskribenterna på Corren,delar dom på en tjänst???

Torbjörn sa...

Närå, 2 heltider.