torsdag 4 mars 2010

JOHANNA Å ELVIS på caféet. Skurmoppshandtaget funkar okej som mikrofon. Ensam på Kisaredaktionen i dag, inga tunga nyheter som ramlar över mig. Mötte VårStämning på Coop: En hel vägg med plantor. Kollade 10-dygnsprognosen: Regn eller snö söndag 14 mars.

ÅSSÅ SOSSARNA: Många försvarar de höjdare som gör avdrag för hushållsnära tjänster och drämmer till med följande jämförelse: Sossar som är emot jobbskatteavdraget kvitterar ut pengarna. Jämförelsen haltar. Hur lätt är det att undkomma jobbskatteavdraget? För att fixa avdrag för städning eller annat måste du göra en aktiv handling. Inte för att "affären" är så stor men visst fan plockar alliansen lättvunna poäng.

JAG SKRIVER om de hushållsnära tjänsterna i morrondagens Corren. Ungefär så här: Våra skattepengar räcker inte till allt, frågan är hur vi vill använda dom. Är det viktigare att såna som jag --- som knegar heltid å tjänar bra --- ska få våran städning subventionerad med skattepengar än att de pengarna används till äldreomsorgen eller vården, ja då ska man rösta för hushållsfria tjänster.

I DAG anlände Eleganten från vidderna med posten. Dokumentären om Eddie Meduza.

HELENA, Queen of Mjölby, förärar mig en Elvis-pläd i 60-årspresent. Förpackningen är så stilig att jag inte haft mage att veckla ut pläden. Ska ta med den till Selma och fotografera henne på den. Minne för livet, tack vare Helena.

APROPÅ SELMA: I går fick hon sin första jeansjacka. Storlek 68. Inköpt av guess who. Hon blev så glad att hon spottade värre än nånsin, å sen fick jag ett sånt där Gudomligt leende som gör att man glömmer allt vad elände och alliansen heter.

MÅD OLOFSSON skäller vilt och är upprörd därför att de hushållsnära tjänsterna inte omfattar inköp av hundvakt. Ja jävlar vilka orättvisor vi tvingas utstå. Vad är det för samhälle som tvingar en stackars miljonär på Lidingö att gå ut med hunden? Värsta socialismen! Skattesubventionerad hundrastare åt de välbeställda -- så skapas de nya jobben, så trängs utanförskapet undan.

4 kommentarer:

Bettans krypin sa...

härlig bild

Rut Rot sa...

Hade representation idag och bjöd på redig husmanskost hos Rut´s matsalar.
Undrar om dom godkänner mitt rotmosavdrag. Annars gör Rut avdraget. Rot eller Rut vem bryr sig egentligen, bara man blir mätt.
När kommer Maudavdraget för bäverdammsbyggen? Kvistig fråga.

Åke sa...

Johanna jobbar tydligen på ackord.
Hon har många strängar på sin lyra minsann....brås på farsan eller?
Undrar vad Elvis fikar efter?
Ensam med en vacker dam. Han sumpar väl inte chansen till bakvärk. Det gör ont, det gör ont. En jäst gäst som gärna kavlar upp ärmarna.
På tal om farsan, hur går det med snusandet? Snusar han bara när han sover eller i vaket tillstånd också? Whisky utan snus, är ju en djävla blandning.

Unknown sa...

Tycker Eddie verkligen kan formulera den socialdemokratiska inställningen när det gäller jämnställdhet mellan könen. Lysande om ni får liv i honom till kommande valrörelse.