fredag 7 maj 2010

LÖRDASSCRÖNICA CÖRREN

Riskkapitalbolag. Så kallar sig bolagen som äger flera av de stora vårdbolagen. Vadå risk? Vårdbolagen och deras ägare tar inga risker. Detsamma gäller de skattefinansierade privatskolor som kallas friskolor. Risken står skattebetalarna för.
Sanslöst: Våra skattepengar går till vinster som slussas vidare till bland annat avlägsna skatteparadis.
Stockholms stad sålde ut förskolor för en spottstyver och några år senare plockar ägarna ut miljoner kronor i vinst. Men det finns anständigt folk. En kvinnlig vd kritiserar sina kollegors profitfixering. Hon plöjer ner vinsten i verksamheten.
Riskkapitalbolag som leker med skattebetalarnas pengar – alliansens definition av valfrihet?
Tvättade jeansjackan häromkvällen. Funderar på att köpa nya boots i Skon vid Bron. Ska på bröllop. Stockholm 19 juni. Nån som vet var Stockholms storkyrka ligger?
Våren tittade fram, skakade på huvet och försvann, och återhämtningen i ekonomin tappar fart när finansmarknaderna utnyttjar sårbarheten hos ekonomierna i bland annat de Europeiska länderna. Rena drömmen för hämningslösa spekulanter. Tur att The Hub Caps finns. Ny cd i juni. Håll ut.
Somliga har fritidsproblem. Som de som envisas med att sända anonyma brev. År ut, år in. Min favorit bland det fegt anonyma träskfolket är den/de som med jämna mellanrum definierar oss socialdemokrater. "En socialdemokrat är en skitstövel, som inte vill göra rätt för sig" (punkt 1), "Socialdemokratiska partiet är ett kåkfarar- och slödderparti" (punkt 9). Punkt 10: "Den som röstar på S är gangster eller idiot."
Till er som sticker ut ögonen på bilden av mig i Corren, bifogar diverse uppmuntrande tillrop och postar rasket till mig: Hjälp finns att få, kontakta psyket på US.
När Våren kommer? Om exakt en vecka: BP Veteranbilsrally i Björkfors.
Mats Lööw, Linköping, tillhör kadern välkomna mejlskrivare. En sån som piggar upp. Som när han berättar att han hört vårfågeln Gonorre kvittra: Kvid-i-pitt, kvid-i-pitt.
Chockvågorna sköljer över ett skakigt Europa där industrin fått åtminstone nästippen ovan vattenytan efter finanskrisen 2008/2009. Tro inte den som gör anspråk på att veta vad som döljer sig bakom knuten. Ingen vet. Spåkärringen är (minst) lika trovärdig som Jean-Claud Trichet, ECBs översteboss.
Trevlig helg – glöm inte paraplyet!

14 kommentarer:

Inger sa...

Jag vet var storkyrkan i Stockholm ligger.Om du kör Tobbe(så jag kan skåla i champagne)så visar jag vägen.Jag är nämligen också bjuden.Klädkod:Boots.

Monica sa...

Jag vet också var Storkyrkan finns, men jag är inte bjuden !!!!!!!
Det kanske inte blir något bröllop. Hovet har bekymmer, förstasidan på Aftonbladet: Madeleine ställer in alla offentliga uppdrag, hon mår inte bra. Vickan får vicka för Madde

Det är helt otroligt att folk kan sänka sig så lågt som att skicka hatbrev mm. Även att jag inte gillar Maudfelts och de övriga i alliansens åsikter så skulle jag aldrig kunna tänka mig att göra på detta viset.
Ha det gött i helgen

Rolf sa...

Förstår inte ett dugg av Tobbe´s politiska utlägg, men det gör säkert Ni andra.
Nu till en sen FF. Söker en skådespelerska som är född i den sjunde av zodiakens stjärntecken.
100 år innan hon föds vill man att vi ska gå i holländska skor. En kommande konkurrent till hennes exmake föds och när han dog var säkert likbilen en Mercedes.
Exmaken är för övrigt gift med en svenkska idag.
Hennes filmpremiär sker samtidigt som bögen Kurt skickar snaskig/snuskig post till hovet.
Filmen hette trots allt inte hets mot folkgrupp och det var inte muslimer som åkte HD.
Däremot kunde man framföra ett annat motorfordon utan körkort, till exmakens glädje.
Har en till på linkelut om den är för lätt Inger.

Monica sa...

Hej Inger, har du kollat något på på Rolfs FF, jag kan tänka mig att 1952 var året som skådespelerskan hade filmpremiär, då var det Kurt Haijbyaffären och den 23 maj 1952 kom beslutet att så kallad cykel med hjälpmotor skulle undantas från krav på körkort, registrering och fordonsskatt. Lagändringen började gälla den 1 juli samma år. Det nya fordonet kom snart att kallas moped.
Så har det nog något med "Hets" och eller "Trots" att göra. Men tyvärr, jag kommer inte längre.

Rolf sa...

Inger, som tycker att dom är lätta, kommer säkert längre Monica. Brått lönar sig inte . Jag har som sagt en till i morgon, när Ni knäckt den här. Nu lägger jag mig i en sultan från Ikea, vilken säng. Sov gott Era nattugglor.

Rolf sa...

Ett förtydligande; När jag inte begriper vad Tobbe skriver om politik, så beror det på att jag inte är insatt i ämnet. Jag hör från andra meningsfränder, att hans åsikter och förslag är mycket bra.

Rolf sa...

Sömmerskornas nya tidsfördriv;
syduko.
Hörde nyss Nacka Skoglund på melodikrysset och därefter Tommy Körberg. Snacka om kontraster.
Nacka sjöng att han kommer tillbaka, vilket jag betvivlar.
Baksidan på singeln, är samma låt som rövarna sjöng, när dom hängde på korsen bredvid Jesus.
Vi hänger med, vi hänger med, av någon anledning så gör vi faktiskt de´. Inger o Monica, hur går det med sena FF? Slå Era kloka huve´n ihop. Ni är ju på rätt väg. Moppen kan säkert ge en förklaring. Fråga Era gubbar om motorer o sånt.

Inger sa...

Det måste vara Brigitte Bardot du söker.Gift en gång med Gunter Sachs. Jag har funderat på Kim Novak:Ledtråd,Brott? "Studie i brott",och Audrie Hepurns"Prinsessa på vift",är ju aktuellt idag,och så kör hon Vespa i filmen.Men B.B måste det vara! ELLER VAD TROR DU MONIKA?

Inger sa...

Glömde skriva att B.B gjort ofördelaktiga uttalanden om musliner och dömnts för hets mot folkgrupp.

Rolf sa...

Jag hade en Sachsmotor på min dyra Zündapp, zündappengar.
Helt rätt Inger, BB var det jag var ute efter.
Till LF direkt då; Söker en sångare och skådespelare. 100 år innan han föds var årtalet 2358 i Thailand. En händelse samma år, går att spåra i Gal 4:6 och ett företag etablerat i Norge 1838, som sedemera gav upphov till ett musikaliskt verk.
Han var buksvåger med 2 kända klarinettister, varav den ena var Artie Shaw(gift 8 ggr).
Den andra som fortfarande tar en trudilutt på "negerbenet" kan avlyssnas på en krog i NY.
Sångaren fick ett fint filmpris, ett år som börjar på en torsdag och bögen Kurt döms till 6 års straffarbete.(där dök han upp igen, envis kille)
Han hade ett ädelt namn, som han 2008 delade med 10 000 svenska män.

Monica sa...

BRA INGER!
Det måste vara Brigitte Bardot Hon har också gjort flera politiska uttalanden riktade mot invandrare och särskilt muslimer, vilket har lett till att hon flera gånger fällts i domstol för hets mot folkgrupp.

Monica sa...

Frank Sinatra

Rolf sa...

Det tog Monica bara 20 minuter att klura ut detta, bra!
Frank Albert Sinatra.
Vad gör man med Er?

Inger sa...

Ja du är vrålsnabb Monika.Jag har knappt stavat mej igenom frågan än! Nu ska vi på födelsedagsfika hos sonen,synd att vi inte kan sitta ute som tänkt var.Ha en bra lördagskväll alla!