söndag 23 maj 2010

SEG Å TRÖTT. Ute blåser sommarvind, göken gal i högan lind. Han som vrajtade de raderna växte upp i närheten av Omberg. Käner lust att åka dit, att färdas den ljuvligt gudomliga vägen från turisthotellet till Borghamn och låta mig hänföras av den svindlande bedårande utsikten.
Kollade Aftonbladets hemsida. Jonas Gardell kysser en manlig programledare. Vad allt ska man inte behöva utstå.
Kollade Expressens hemsida. En tredjedel av socialdemokratins väljare tror att Reinfeldt gör ett bättre jobb som statsminister än Mona Sahlin. Varför presenteras aldrig en undersökning där de tillfrågade får svara på frågor om värderingar och ideologi.
Återvände till Aftonbladet. Läste ledarsidan. Olle Svenning förespråkar Göran Perssons comeback i politiken. Desperation?
Valmanskåren är uppdelad i tydliga block. Medelålders, vita män föredrar Reinfeldt och alliansen, medelålders kvinnor sympatiserar med de rödgröna. Ungdomar och pensionärer? De avgör valet den 19 september, men många av de unga och äldre väljarna bestämmer sig sent, först under augusti och september.
Hörde på radion att det kostar 800 spänn att urinera på offenntlig plats. Dvs om man haffas av polisen. Jag urinerade å offentligplats plats och åkte dit 1973. Bötesbeloppet: 50 kronor. EP´n Kiss me quick var min tredje skiva med Elvis.

4 kommentarer:

Rolf sa...

Ute blåser sommarvind, inne spelar William Lind. Det är den texten jag alltid hört. Ute blåser sommarvind, bronset blöter hockeykind.
Jag tror också att Fredrik klarar jobbet som statsminister bättre än Mona. För den skull vill jag inte ha dom kvar en period till.

Åke sa...

MF, vem är seg och trött och fortfarande varm och har skrivkramp?
Den var svår va?

Rolf sa...

Borttappat recept. Grönpeppargryta med bl a madeira, champinjoner som kokas i smör osv....känner någon igen detta? Återkom gärna med receptet.

Åke sa...

Det gäller att kissa kvickt, om man ska slippa böter.