måndag 31 maj 2010

RAPPORT FRÅN HELGEN

SÖNDAG: Brorsan och jag drog till Överum och planterade nytt på mormor och morfars grav, allt enligt instruktioner från våra kära Moster. Solen smekte oss, fåglarna sjöng i stämmor och allt var överjordiskt vackert. Stillheten på en kyrkogård är just...... andaktsfull.
VIDARE till Eskilstorp, där mormor och morfar bodde och där Staffan och jag tillbringade så många sommarlov. Det lilla stallet där nordsvensken Vimar stod och mumsade står fortfarande kvar. Lyssnade vi riktigt noga så hörde vi hur Vimar stod där och käkade havre, och där sprang Pelle, katten.
COOP i Överum: Öppet till 22.00. En gång arbetade vår älskade mor i Konsum i Överum. Butiksbyggnaden är riven sedan länge, nu är det vårdcentral på samma plats. En bit därifrån ligger ett loppis. Brukets kontorsfastigheter underhålls, men många andra byggnader är rena hej-kom-å-hjälp-mej. Två gamla damer med rollator plockade blommor.
SEN EFTERMIDDAG å kväll: Klippte gräs vid Johannas café, matade Oskar med Frolic och sammanställde svar till FredagsFrågan.
LADY LEONA, kattuslingen, ser knappt åt mej. Ligger i knät hos Frugan och ser allmänt högfärdigt skitviktig ut.

1 kommentar:

Rolf sa...

Det är tyst som i graven.