torsdag 27 januari 2011

JAPP, som du ser känner jag mig piggare nu. Pigg som en ört, rask som en task. I morrn väntar Hagdahlska kåken i Linköping. Ska kåsera där. Minns jag rätt var det kokboksförfattare Hagdahls farsa som lät uppföra kåken vid Burger King.
DEN Larssonska/Gabrielssonska arvsfejden rasar vidare. Eva Gabrielssons bok verkar va ett riktigt lågvattenmärke. Läste nyss i Aftonpladdret att Millenniumförfattarens bror vill att de reder upp saken. Jaja.
LÄSTIPS: Denis Lehanes "En mörk välsignelse", den sista (?) boken i serien om paret deckarparet Kenzie--Genarro. Den som läst Lehanes mästerliga skildring av mellankrigstidens USA, Ett land i gryningen, vet att författarn äger förmågan att dissekera och avslöja det som ryms bakom den officiella fasaden. En mörk välsignelse är spännande, men gestaltar också arbetslöshetens och utsatthetens USA. Klasskillnadernas USA. Detta är denna mångfacetterade förmåga till klassanalys jag saknar hos svenska kriminalförfattare.

3 kommentarer:

Monica sa...

Vilken osis att jag missar ditt kåseri, jag har ju bestämt med kompisen att åka till V-lösa bygdegård på PRO-dans i morgon em. Annars hade det blivit Hagdahlska huset.

Torbjörn sa...

JAG LOVAR, du missar inget.

Rolf sa...

En del blir helt vilda bara dom får en luva på huve´t.
Dan Andersson i all ära men Ferlin verkar passa bättre in på ditt utseende...jag är ganska mager om bena tillika....... och du ser fortfarande ut som en mörk välsignelse hela du.
Idag har jag deltagit i en visionsshop för kronofogden. Jag känner mig ärad att ha blivit utvald i västra Sverige. En ny vision för kronofogden ska skapas.
Vi hade en ihop med skatteverket tidigare, som dom övertog när vi skilde oss "Ett samhälle där alla vill göra rätt för sig"
Jag tycker nog att den passar oss bättre än skatten.
Kriminalvårdsstyrelsens vision var kul tyckte jag "Bättre ut".
Eller varför inte En säll(cell)sam och fängslande arbetsplats.
Jag skrev nyligen en slogan till ett företag som putsar fönster.
"Vi hjälper dig att se bättre ut"
Kom gärna med förslag, en kravmärkt personal eller en sund ekonomi i en skuldfri kropp. Hitt på nåt. Belöning: räntefri avbetalning på din skatteskuld, bra va!
Jag tycker fortfarande att min gamla står sig ganska bra,
"Kronofogden går hem hos allt fler"
Vi vill ju ha så få "kunder" som möjligt, hur gör man PR för detta.
"Gör oss arbetslösa" A-kassan jublar inte.
En vision ska verka framåt, inte i presens, vad vi gör nu och den ska entusiasmera personalen att känna stolthet för vad den uträttar.
"Hellre kravmärkt, än märkt av krav"
Vi arbetar ju med utsökningsbalken och jag döpte vår egen hemsida till utsökt( pris 2 biobiljetter)
Mitt andra förslag som kom på andra plats var bättre "SKULDERBLADET".
Kronofogden har en utsökt kravmärkt personal....
bla bla hjälp mig