fredag 28 januari 2011

Svart kolsäck utanför redaktionsfönstret. Men färden från Linköping till Kisa gick i (nästan) glittrande solljus. Våren kan anas bortom snö och frost å kyla.

Trevligt folk Hagdahlska. En av de angenäma damerna visade en bok om Vadstena jag inte kände till. Utkom 2010 och kretsar kring de många specerubutikerna som funnits i klosterstan. Boken satte associationskarusellen i spinn. Mamma började arbeta deltid på Konsum på Söder. Om kvällarna städade hon på Thulins. Jodå, farsan var med ibland.

Bilden: Konstverk av Ali (Aly) Ben Salem. Han vistades mycket i Vadstena på 60- och 70-talen. Mor och far både fick och köpte konstverk av honom. Brorsan var honom behjälplig vid en utställning på slottet. De var sent ute med hängningen så brorsan rekryterade mig. Kändes inte alls kul. Men vad gör man inte konsten. Ben Salem var polare med Tunisiens president Bourghiba.

Lyssnade på Magnus Uggla i P4 på vägen till Linköping. Kul skit.

Nu drar jag hem. Frugan väntar. I går kväll hade vi besök av Wilhelm, på söndag är vi barnvakter åt Selma. Tv-programmet har jag inte ägnat en flyktig blick. Så många kanaler och så mycket skit. Annat var det när kanalen var en till antalet.

2 kommentarer:

Inger sa...

Våren kan anas,skriver Tobbe, och visst är himlen högre och visst är dagen ljusare och längre!Och nog längtar själen!
Nog längtar själen till IKEA,Hemtex och ÅHLENS, efter nya gardiner och fönsterlampor.Nog längtar själen efter NYTT?
Våren är på väg och det NYA kommer!!!!!

Rolf sa...

Som grabbarna sa till tjejerna
-Vi har vår i luften, var har Ni Er?