måndag 26 december 2011

Annandag Jul 2011. Nyss var jag ute å släpade fram soptunnan på garageuppfarten. Sen en titt på termometern: 10 grader plus klockan 23.00. Minns inte när nånting sånt hände senast.
Julafton firades hos Selma, Lilja, Siri å Hampus i Södra Vi. I dag kom samtliga ungar utan Pontus å Liselott till Hjalmar Brantings väg 3/Elvis Presley Blvd i Kisa. Pontus å Liselott gästade oss i går. Jag propsade på att Tomten skulle komma, de unga var måttligt roade men Presleydenten fick sin vilja fram. "Annars blir det inga julklappar."

Bilden tog jag i dag. Selma var mer intresserad av Paradisaskens innehåll än fotografen. Lilla Lilja, 5 månader, fick Elvis Pekbok å sin första Elvis-tröja. Hon joddlade glatt hela kvällen.

Kände så klart stor å omtumlande gläjde av att att ha så många av de närmaste samlade, men samtidigt erfor jag stråk av vemod å saknad. Jag mindes julaftonen 1991, tjugå år sen, som blev min älskade Mors sista Jul. Jag hämtade henne på lasarettet i Motala å hon vistades hos oss under julhelgen. I april, på långfredagen, avled hon. Cancern släckte hennes liv på tok för tidigt, och min pappa gick bort i november 1991. Men jag gläds över att barnbarnen fick lära känna farmor å farmor å att de har varma minnen av dem.

God fortsättning!

7 kommentarer:

Helena sa...

Vilken härlig bild ! Att ha familjen samlad är så härligt, en ynnest som värmer hjärtat länge. Samtidigt som högtider gör att vi påminns starkt av de som inte är med oss.

Sussie sa...

Håller med helena, en härlig bild, själv jobbar jag i mellandagarna men önskar god forts till alla:)

Inger sa...

Visst är det en ynnest, att få och kunna samla hela högen omkring sej.
Och veta att dom vill!
Vår lilla mor,som dog den 10:de Maj i år, log mot oss från fotot på byrån,brevid ljuset vi tände till hennes ära.
God fortsättning allihop!!!

Mikael sa...

Det går utför i Pers brandt.

Bettans krypin sa...

haha rolf du är avslöjad, du kallar dej Mikael

Monica sa...

Jaa, du Torbjörn tyvärr missade jag att skicka in mitt svar "FINLAND" på FF. Ända fram till kl 15.10 så hade jag för mig att det var måndag idag. Så kan det bli när man har gått hemma som friherrinna sedan år 2004, att man inte vet vilken dag det är. Men än så länge så hittar jag hem när jag har varit borta.
Jag önskar alla
ETT GOTT NYTT ÅR!

Rolf sa...

SISU där ja Monica,det gäller att hålla reda på dagarna och våra grannländer. Du tar nästa.