onsdag 28 december 2011

Värt att minnas: Plus tie grader på annandan. Nu kring nollan. Sitter å häckar på Kisaredaktionen. En stolle ringde just. Va har gjort för illa för att få såna på halsen? Strax före stollen ringde en trevlig dam å frågade vad jag tyckte om Magnus Samuelssons insats i "tv-deckaren". Sa som det var att serien är så bottenfruset dålig att Samuelssson verkligen inte gör bort sig. Låg halvt utslagen i soffan å kollade ettersom Frugan ansåg att eländet skulle bevittnas.
Jävla förkylning. Är det vädrets fel? Jag längtar efter stelfrusen vinter. I natt drömde jag om stelfrusen vinter. Snön vräkte ner i tunga sjok. Snön kom om natten som en obeveklig ockupationsarmé. Vindarna tjöt å vrålade. Snön fortsatte vräka ner, å det sena nattfolket, på hemväg från pubar och restauranger, hojtade, skrek å skrattade när de attackerades av bombmattor av virvlande snömassor å av piskande, rytande vindar. Tidningsbuden kapitulerade. Motståndsrörelsen mullrade fram. Morrande lastbilar plus en mindre armada av surrande traktorer ryckte fram med bredbrättade plogar. De roterande varningsljusen urskiljdes som svagt brinnande ljuslyktort bakom ett tungt vitt draperi. En av lastbilarna, den jag körde, förlorade fotfästet i de branta backarna vid äldreboendet. Lastbilen rusade med böland emotor mot hamnvikens stormpiskade vatten. Rödblå eldsflammor steg upp å skar sönder det vita draperiet när plogens metall ristade fåror i asfalten. Jag vräkte upp dörrn, kastade mig ur hytten å såg hur det tunga fordonet dönade in i en av Strandpromenadens ekar.
Vad drömde du om i inatt?

13 kommentarer:

Monica sa...

I natt jag drömde något som......... http://www.youtube.com/watch?v=eTvvl9dj03Q

Torbjörn sa...

Vackert, Monica --- I natt... med Cornelis, Ann_louise å Fred står sig! En annan sak: Hep Stars inspelning av låten gick direkt upp på Svensktoppens förstaplats i januari 1967.

Rolf sa...

12,2 grader i Berga, utanför Sthlm nånstans och över 11 grader på Visingsö. Underbart att slippa snön, för oss cyklister.

Torbjörn sa...

12 grader NU?????

Inger sa...

Jag drömde om färjan ,som strax skulle avgå.
På däck stod Valfrid Lindeman med en Labrador vid sin sida och Bildjournalen under armen.
Majgull Axelsson "slumpvandrade" in i salongen,som liknade vardagsrummet på Graceland.
I baren satt Veronika Palm, med iskonvaljer i håret,och bläddrade i Hemmets Veckotidning.
Kaptenen hette Gustavsson och färjan gick till Finland.Alla,som skrivit,eller sagt FINLAND dom senaste dagarna gick ombord.
Alla,utom Staffan Stalledräng och jag.Vi stod kvar på kajen och sjöng "Den blomstertid nu kommer".
Det drömde jag inatt!

Rolf sa...

Blodtrycksmedicin eller? Man får väldigt konstiga drömmar av den.

Torbjörn sa...

Ingers dröm...... Salvador Dali ligger i lä. Jag ser allt framför mig. Maa on syntinen laulu.

Rolf sa...

Käkar du samma medicin eller???? Maa on syntinen...??????

Rolf sa...

Sveriges kommuner hinner inte med att lära invandrare svenska, inom föreskriven tid(visste inte att det fanns en sådan). 8 kommuner kunde dessutom inte lämna någon förklaring, till varför man inte hann med.
Jag har sagt det förut och gör det igen - Ta inte emot fler invandrare, än vad samhället kan ta hand om då(jag menar inte kriminalvården då) Kan vi inte sysselsätta dom, leder det till diverse kriminalitet och överrepresentation i våra fängelser. Att inga politiker uppmärksammar detta, är ju märkligt.
Inget fel på invandringen, men man vill ju inte ha merparten bakom lås och bom. Det kostar också samhället en massa pengar, som skulle kunna användas till vård och skolor mm mm.

Inger sa...

"Maa on syntinen laulu"var filmen dom visade på Finlandsfärjans biograf.

Rolf sa...

Låter inte så upphetsande. Vad är det för film?

Inger sa...

"Jorden är en syndfull sång".Finska Lappland på 40:talet.
Blod,erotik och umbärande.
Nu för tiden finns allt att se på tv och bio, om man bara vill. Men då,tidigt 70:tal var den här filmen faktiskt lite upphetsande!

Rolf sa...

Verkar vara Bergmanvarning på. På
70-talet, blev åtminstone jag upphetsad av helt andra saker.
ALLT, var inte bättre förr.